"Marie - vår nya Lill-Babs"

1 av 2
Marie Lindberg.
NÖJE

Kritiken strömmar in på aftonbladet.se:s läsarforum. Många hyllar skrällvinnaren Marie Lindberg medan det viskas om låtstöld i fallet The Ark.

"Någon annan som tycker att The Arks låt är skrämmande lik Edison Lighthouse - Love Grows (Where My Rosemary Goes)?", undrar signaturen Sara.

På aftonbladet.se:s Forum är läsarna inte fullt lika kritiska som förra veckan. Signaturen Trubbsla är en av många som tyckt till: "Jahapp, jag var ruggigt negativ förra veckan. Jag sa att jag aldrig mer skulle se Melodifestivalen om låtarna var lika dåliga i den här deltävlingen. Men oj, vad jag ändrade mig. Nu var det ju riktiga schlagers".

In med nytt friskt blod"

Men visst tycks det även till i hårda ordalag. Signaturen Shira skriver: "Jag tycker man ska byta ut dem som väljer ut bidragen. De har helt tappat förmågan att välja bra låtar. In med nytt friskt blod".

Ultraz är inne på samma linje: "Melodifestvalen har verkligen varit rutten i år. Inte sett ett enda OK bidrag förutom The Ark. Ljudet, artisterna, Luuk, ja, allt är som ett enda stort ALU-projekt sammanställt av Samhall. Inget ont i det men det sätter ju nivån. Gör om, gör rätt."

Låtstöld, The Ark?

Stödet till storfavoriterna The Ark lyser igenom alla uppgivna röster. Signaturen LillHedda skriver: Fasiken, där snodde de mitt hjärta rakt av." Samtidigt undrar Sara: "Någon annan som tycker att The Arks låt är skrämmande lik Edison Lighthouse - Love Grows (Where My Rosemary Goes)?".

"We salute U, Marie".

Ett om inte ännu större stöd har skrällen Marie Lindberg. "We salute U", skriver Barabluff. Olov70 menar att Lindberg kommer att bli vår nya Lill-Babs medan Bandit siar om framtiden i sitt inlägg: Mycket bra att Marie Lindberg vann detta. En sångerska som inte omger sig med en massa onödig störande rekvisita, utan sjunger sin låt rätt upp och ned. Tyvärr kommer hon nog inte längre i denna tävling. Folk vill hellre ha klädshower, fyrverkerier och annat tjafs som döljer sången och texten i framträdandet."

Princhipessa är inte riktigt av samma uppfattning: "Marie Lindberg har gjort en av dom bästa låtarna jag nånsin hört i melodifestivalen!! Det var grymt att hon gick vidare! Skit i vad kritikerna säger. Det är svenska folkets röst som räknas".

The Ark kammar hem fler röster

En halvtimme efter programmets slut är läsarna eniga om vem som står för kvällens bästa scenshow. The Ark vinner överlägset med 65.3% av rösterna. När det kommer till scenkläder får The Ark dela topplaceringen med både Jessica Andersson och Marie Lindberg.

Luuk då, ris eller ros? Hela 35.5% ger honom hela fem plus för kvällens insats.

Lär mer:

Ida Lithell,