”Du är Sveriges Norah Jones”

Läsarnas frågor och hyllningar till Marie

NÖJE
Foto: dragan Mitrovic
Marie Lindberg.

Hej Marie! Hoppas allt är så som du hade tänkt dig. Jag blev så glad att du gick vidare. Hur kändes det precis när Kristian Luuk ropade upp ditt namn? Kram Hampus.

– Jag har bara sett bilder och jag ser ut som den där tavlan ”Skriet”. Men det är inte skräck, utan glädje. Men jag trodde att Cosmo4 skulle gå vidare. Alla andra artister pudrades utom jag så jag tänkte att det blir en femteplats.

Hur ska du förbereda dig inför kommande tävling? Kram och lycka till! Cecilia i Brastad

– Promenera mycket och försöka ta det lugnt.

Sveriges Norah Jones, om det är ok? Ser verkligen fram emot din platta, för det kommer väl en skiva? Berg, Östersund

S?Att vara med i samma mening som Norah Jones känns fantastiskt. Min skiva med egetskrivet material kommer till våren, men vi får se hur det går. Kanske blir det en singel till innan den släpps.

Jag blev helt betagen av din gitarr, den är ju fantastiskt vacker. Hur och var har du fått tag på den?Sabine

Det är en Ovation-gitarr som min man först visade mig på internet. Efter det fanns det ingen annan jag kunde tänka mig. En julafton fick jag den helt oväntat av mina föräldrar. Sen har min lillebror airbrushat bubblorna på den.

Ett stort stort grattis till dig! Det syntes lång väg att du sjöng med ditt hjärta en otrolig glädje. Hur ska du nu kunna gå till skolan på måndag efter denna otroliga upplevelse? Helene i Klågerup

S?Första dagen behöver jag nog inte ha så mycket förberett. Självklart kommer vi att prata om det här. Jag har ju förstått att det här är en stor grej. Men det blir viktigt att visa barnen att jag fortfarande är jag.

Väldigt vacker sång, Marie. Kommer du att ha samma kläder i globen? Annika, också lärare

– Jag vet inte ännu men jag trivdes väldigt bra i dem. Jag tyckte det vemodigt röda passade numret väldigt bra. Vi får ta en titt på det.

Hej Marie! Jag önskar Dig lycka till både i finalen och i framtiden. Jag föll för Din låt direkt jag hörde den. Monica

Grattis och stort lycka till i Globen! Jag tror på dig och din låt, gör det du också. Har alltid undrat hur man skriver en låt som berör på djupet, nu vet jag vem som har svaret. Än en gång stort grattis.

Ett jättegrattis till dig Marie! Vilken otroligt bra låt! Jag fick gåshud. Väldigt kul att få se dig och höra dig sjunga. Fantastiskt! Jag önskar dig all lycka i Globen! Linda

Tack Marie, du räddade lördagskvällen. Din fina sång fastnade direkt, och din fina röst.Susanne

Hej Marie. Gud vad roligt att du vann! Vi blev helt tagna av ditt framträdande hela familjen stora som små. Lycka till i finalen! Familjen Lund.

Schlager-chatta hela eftermiddagen

Läs även: