”Allt har varit superkul”

Läs hela schlagerchattet med Cosmo4

NÖJE
Foto: gustav mårtensson

Cosmo4 säger: Hej alla läsare nu är Cosmo4 här!

marie säger: Hur länge har Cosmo4 funnits?

Cosmo4 säger: Hej Marie! Som vi är nu har vi funnits i ca 1,5 år, men vi släppte även en singel innan det som hette Mexico. Vi är ett kompisgäng som har känt varandra länge innan vi började göra musik ihop.

Robin säger: Trodde ni att ni skulle gå vidare när det var ni och Marie kvar?

Cosmo4 säger: Hej Robin! Det var ett oerhört tufft startfält i Göteborg och vi hade såklart hoppats på att gå vidare även om vi visste att det var svårt.

pauline säger: Hur kom ni på namnet cosmo4 ?:)

Cosmo4 säger: Hejsan Pauline! Cosmo är en förkortning av cosmopolitan som betyder världsmedborgare. Eftersom att vi kommer från fyra olika länder så tycker vi att det passar oss. Vi satt helt enkelt och spånade fram namnet.

Emelie säger: hur träffades ni ?

Cosmo4 säger: Hej Emelie! Vi har lärt känna varandra genom kompisar.

EMma säger: Ni vad jätte bra i lördags men hur gammla är ni? :)

Cosmo4 säger: Tack så mycket Emma! Vad roligt att du gillade vårt framträdande. Vi hade superkul på scenen. Vi är alla mellan 21 och 32 år.

Petter säger: Hej,Jag älskade verkligen eran låt..Kommer det komma ut en skiva snart?*Längtar*Kram Frida

Cosmo4 säger: Kul att du gillar låten Frida. Vi älskar den. Vi håller på att spela in en massa fler superbra låtar till ett album. Håll ut - det kommer ett album :).

Schlager säger: Är ni singlar eller upptagna?;-)

Cosmo4 säger: Vem frågar ;-). Tre av oss är upptagna för tillfället - en är singel.

Alex säger: Hej spicegirls(cosmo4). Är er stora inspirationskälla spicegirls? Det känns som ni är spice girls efterträdare eller nåt dylikt.

Cosmo4 säger: Hej Alex! Vi är egentligen rätt olika spicegirls. Den största skillnaden är väl att vi startade gruppen med en tanke om att motverka rasism och vill visa att man kan göra saker tillsammans oavsett vilket land eller kultur man kommer ifrån. Vi vill visa det genom att göra musik ihop.

Ivana säger: Är det sant att Carin Da Silva från Let's dance varit med i Cosmo4 men valde dansen framför bandet? Vem blev inbytt i stället?

Cosmo4 säger: Hej Ivana! Det är sant att Carin har varit med i gruppen tidigare. Hon valde att gå klart sin utbildning och hennes skolschema passade inte ihop med vårt schema. Vid det laget hade vi ingen aning om att vi skulle få chansen att vara med i Melodifestivalen. Rudina är med i gruppen istället för Carin.

Grodan säger: Hej! Är ni förvånade för att ni åkte ut?

Cosmo4 säger: Hej Grodan! Vi känner oss som vinnare som har fått möjligheten att vara med i Melodifestivalen trots att det är sååå många som skickar in låtar. Vårt mål var att få nå ut med vår musik till många människor och det har vi gjort.

Emma säger: hej! Hur kom ni med i festivalen? var det kul?

Cosmo4 säger: Hejsan Emma! Det var fantastiskt kul. Vi önskar att alla kunde få uppleva det vi har upplevt. Vi skickade in låten "What's your name" och kom med. Gissa om vi är glada för det!!!

Petter säger: Vad var det sämsta, respektive det bästa med melodifestivalen?

Cosmo4 säger: Det bästa är att vi fick framföra vår låt och nå ut till så många människor med vår musik. Det har också varit fantastiskt kul att träffa alla trevliga människor. Vi kan inte komma på så mycket negativt med festivalen. Allt har varit superkul!

Larza säger: Hej! Ni var roliga! :) Vad har Ni sysslat med innan Ni bildade den nuvarende gruppen?

Cosmo4 säger: Hejsan Larsa! Kul att du gillar oss! Vi har hållit på med sång och dans sedan vi var små och har alla musikalutbildning. Vi har jobbat med sång och dans på massa olika sätt.

Torsåker säger: Hur kom det sig att du ifrån Hofors träffade de andra medlemarna ? hofors är ju inte spec stort, kommer själv därifrån..

Cosmo4 säger: Hej Torsåker! Rudina och Yasmine träffades i Göteborg när de arbetade med andra sång och dansjobb.

jaz säger: vilka länder kommer ni ifrån?

Cosmo4 säger: Hej Jaz! Jenny kommer från Etiopien, Yasmine från Kina, Rudina från Kosovo och Ulrika från Sverige.

Dadda säger: Hejsan!! Var ni nervösa innan ni skulle gå in på scenen??

Cosmo4 säger: Hejsan Dadda! Jo, precis när vi stod bakom scenen innan vi skulle gå in var vi såklart nervösa. Scandinavium var helt fullsatt och publiken var fantastisk.

Moderator säger: Det här får bli sista frågan för i dag:

LuLu säger: Vem tycker ni var bäst i startfältet?!

Cosmo4 säger: Hej Lulu! Vi tycker att alla var jätteduktiga. Alla hade så olika nummer som var bra på sitt sätt.

Cosmo4 säger: Vi vill tacka alla som röstade på oss - vi ses på vår hemsida http://www.cosmo4.se.