E-Type: Jag har aldrig knarkat

NÖJE

Välkommen till schlagerförhöret.

Under sex veckor ställer vi Melodifestivalens stjärnor mot väggen för att fråga om alltifrån usla beslut till galna presenter.

I dag riktar vi strålkastaren på Martin ”E-Type” Eriksson, 42.

Okej, inget tjafs. Vi kör direkt. Har du några som helst planer på att växa upp?

– Nej ... Jag har inte sett något ur den vuxna världen som gör det attraktivt. Det är kanon att leka från morgon till kväll. Dessutom tror jag att den dag jag förhoppningsvis blir farsa kommer man bli en rolig lekkompis.

Vilken är den senaste drogen du har testat?

– Jag svär på min mors och Denniz Pops gravar att jag aldrig har tagit en drog i hela mitt liv. Ingen form över huvud taget. Och ett gott råd till alla ungdomar som läser – det går att ha jävligt roligt på mellanöl också. Droger är det bara losers som håller på med.

Vilket är ditt livs sämsta beslut?

– Oj oj oj, vilka tunga frågor. Ett av mitt livs sämsta var när en medlem ur Forbes, på fullt allvar, erbjuder mig att köpa hans hästgård innanför murarna i Visby. För 700 000 kronor, om jag tar den på måndag. Och jag tackar nej. Det var för sju år sen och den är väl värd tolv miljoner i dag. Det är nog det absolut klantigaste jag har gjort.

– Men det är mycket man ångrar, om jag ska vara lite privat. Som att jag inte tog mig tid att åka med Denniz Pop och Max Martin på Denniz sista resa innan han blev sjuk. Hur kul som helst – två veckor i Key West. Jag svarade ”nej, jag har inte tid, jag måste gå på Spy Bar”, eller nåt. Man kunde ju inte veta ...

Vilken är den sjukaste present du har fått?

– Det var nog faktiskt från Max Martin och Cheiron-gänget. När jag fyllde 30 fick jag en enkel resa för två i första klass till Grönland. Med hus. Observera att det var enkel resa. De ville inte ha tillbaka mig. Och det var på riktigt, den kostade 39 000 – då. Det var faktiskt jävligt roligt.

Vem åkte du med?

– Jag kom aldrig iväg. Tyvärr. Jag vet inte var jag har biljetten heller.

När sa du senast ”men, vet du inte vem jag är”?

– Det kan ha varit när Spy Bar kom på att de inte skulle ha kändisar där längre. Då sa jag ”jag heter E-Type och gör musik”. De svarade ”ja, det är just därför du inte kommer in”. Då insåg jag att jag inte ska säga det mer.

När sa du senast ”jag älskar dig”?

– Det säger ju en del om mitt privatliv, men innan jag tog tåget till Göteborg tittade jag djupt in i min hund Wandas ögon och sa ”jag älskar dig”. Hon är smartare än många människor jag har träffat så hon förstår när jag säger så. Men som sagt, familjen skulle kunna drygas ut något.

Vad är det dyraste du har givit bort?

– En diamantring från Efva Attling med 48 stenar som jag köpte till en flickvän. Den var sjukt dyr, femsiffrigt. Men det ångrar jag inte, vill jag påpeka. Alla pengar man bränner på kvinnor och pyroteknik är väl investerade slantar.

Har du någonsin skrutit över hur många du har legat med?

– Ja, fram till att jag var 25. När man är yngre vill man visa att man är både brunstig och potent.

Vad ska du ha för att jag här och nu rakar av ditt hår?

– Summan för det är faktiskt fastställd nu. Hundra miljoner kuvertpengar. Svenska kronor i kuvertform. Men 40 miljoner skulle funka också. Det känner jag nu.

FAKTA

Namn: Martin Eriksson.

Alias: E-Type.

Ålder: 42.

Yrke: Artist.

Bor: Bromma, Stockholm.

Familj: Hunden Wanda.

Inkomst: 514 815 kronor (taxeringsår 2007).

Aktuell: Tävlar i kväll i Melodifestivalen.