Carola lovar ”ljuschock”

Schlagerfavoriternas hemliga segervapen

Foto: Foto: PETER WIXTRÖM
visar filmer om kärlek Carola Häggkvist och Andreas Johnson visar upp scenen. Med 30 tv-monitorer och en gigantisk ljusrigg hoppas de ta hem segern. ”Det är en ljuschock”, säger Carola.
NÖJE

VÄSTERÅS. Här är Carolas och Andreas vinnarvapen.

Aftonbladet är som enda tidning med på duons topphemliga repetition.

– Jag tror inte att det är sant, säger Carola om specialeffekterna.

Scenen är helt unik.

Med 30 tv-monitorer byggda i sju torn över scenen och en gigantisk ljusrigg på 60 000 watt ska Carola Häggkvist och Andreas Johnson nå Globen.

Hade tystnadsplikt

Deras ljusshow har varit en väl förborgad hemlighet och byggts i smyg av personer med tystnadsplikt.

– Vi vill överraska. Folk satsar på pyroteknik och sånt, det här är ett helt nytt grepp, säger initiativtagaren Rickard Engfors.

Ljusriggen kräver ett helt eget elskåp och kommer bara att användas i Carolas och Andreas nummer. Tv-monitorerna kommer att visa två specialklippta filmer som förmedlar budskapet ”One love” – kärlek i alla dess former.

– Vi är överlyckliga. Det är en chock att äntligen få se monitorerna, de är så otroligt kaxiga. Och den här rymdvarelsen som kommer ner – ljusriggen – den är så häftig, säger Carola.

Tvingas iväg

Det är första gången som duon får se resultatet.

– Det känns otroligt mäktigt. Tur att vi är sista numret – efter vår show kommer folk vara bländade ett bra tag, skrattar Andreas.

När repetitionstiden är

slut vill duon inte lämna sce-nen men blir ivägtvingade.

– Vi är som barn i en godisbutik – vi vill aldrig sluta. Jag kan inte vänta till lördag när vi får visa resten av Sverige, säger Carola.