Ola är förföljd av en kvinna

Höjd säkerhet under Melodifestivalen

NÖJE

VÄSTERÅS. Hans rumsnummer är hemligt. Hotelltelefonen avstängd. Och han går aldrig ensam.

Efter månader av förföljelse är Ola Svensson, 21, en av schlagerns mest bevakade stjärnor.

Foto: Foto: PETER WIXTRÖM
SLICKADE I ÖRAT En gång kom den 25-åriga kvinnan fram och slickade Ola Svensson i örat. Hon har även knackat på hans dörr mitt i natten. ”Hon har varit lite scary”, säger Ola.

När Aftonbladet träffar Ola Svensson är hans presskvinna vid hans sida. Managern likaså. Och en extra skivbolagsrepresentant står ett par steg bort. Inför Melodifestivalen har sångarens management tvingats vidta flera extra säkerhetsåtgärder.

– Det är alltid någon med mig, säger han.

Ett år av trakasserier

Anledningen till det stora uppbådet kring den unga stjärnan är en 25-årig kvinna. Under drygt ett år har hon förföljt sångaren. Knackat på hans dörr mitt i natten och slickat honom i örat när hon försökt kramas på skivsigneringar.

– Det var för två månader sedan som jag såg henne senast. Vi var på en krog och spelade och hon var i publiken. Då försökte hon komma fram bland vakterna. Det var den senaste gången som jag var rädd. Hon har varit lite scary, säger Ola Svensson.

Bytt nummer 9 gånger

Han berättar att skivbolaget har varit mycket nära att polisanmäla kvinnan, men att man i stället försökt att prata med henne.

– Och efter den senaste gången har det avtagit, säger han.

Även privat får den forne ”Idol”-stjärnan se berömmelsens baksida. För nionde gången på ett år har han fått byta mobilnummer.

– Vad ska man säga, det verkar ingå i min arbetssituation att få samtal från konstiga människor som flåsar och säger en massa saker.