Äntligen röstade ni rätt!

aftonbladet.se:s schlagerkrönikör Lisa Magnusson tycker att Carola borde portas

NÖJE

Vilket starkt startfält, Västerås!

Jag är impad, verkligen.

Men visst fanns där några rejäla stolpskott också.

Foto: Andreas Bardell
Lisa Magnusson, aftonbladet.se:s schlagerkrönikör.

Typ Lasse Lindhs dänga, ja, jag är hemskt ledsen, men allt jag kunde tänka på när jag hörde den där låten var att han sagt i en intervju att han brukar ha sex till sin egen musik. "Du behöver aldrig mer vara rädd", sjöng han och gav kameran knullblicken, "du behöver aldrig mer vara rädd". Eh jo, Lasse. Alla dina framtida ligg borde vara VÄLDIGT rädda.

Och den där Britney-bruden som fick munnen full av snö när hon bräkte fram låten "Razborka", hahaha. Get me vodka, ja. Som av en händelse var det precis vad jag tänkte hela bidraget igenom.

Annars tycker jag att det har tajtat till sig. Kristian Luuk är perfekt i rollen som programledare. Och underhållningen är jättebra, jag skrattade åt både älskling Björn Gustafsson och de där dansarna. Borde inte dansnumret ha fått lite mer tid förresten? Jag känner att tre minuters sordida skutt inte är tillräckligt för att hinna sabba stämningen helt.

Och det skulle faktiskt bli mer spännande:

1. Om Carola portades helt från melodifestivalsammanhang.

2. Om artisterna förbjöds säga att "PUBLIKEN ÄR FANTASTISK!". Hallå, ni har framfört en enda låt. Publiken är artig och applåderar även om det låter skit, så sluta fjäska och använd era fem sekunder med den stackars Nour El-Refai till nåt roligare.

Sist men inte minst är jag glad att jag satte ned foten och sade ifrån på skarpen efter att ni röstat lite halvtaskigt förra veckan. Det hjälpte ju. För nu valde ni att låta precis rätt låtar gå vidare – Sanna Nielsens "Empty Room" och Rongedals "Just A Minute". Bra jobbat, Sverige, fortsätt såhär!