Bard om sitt Carola-förakt

Nu talar BWO-stjärnan ut om känslorna för schlagerrivalen

Foto: peter wixtröm
STJÄRNKAMP Alexander Bard tävlar i lördagens delfinal tillsammans med de andra i BWO – Martin Rolinski och Marina Schiptjenko. Och går de vidare i Melodifestivalen kan de senare få möta Carola – som Bard i höstas (faksimil från Aftonbladet den 23/9) sa att han hatade.
NÖJE

LINKÖPING. Han har redan deklarerat att han hatar henne.

Nu förtydligar Alexander Bard sin syn på Carola.

– Nej, hat ... det är förakt! säger Bard, 46.

Foto: karin törnblom
Carola.

Förra gången föll de på målsnöret.

Alexander Bards BWO slutade tvåa i Melodifestivalen 2006 – och fick se Carola, 41, som slutlig segrare med biljett till Eurovision i Aten.

Drygt ett år senare berättade Bard för tidningen Pause vad han tyckte om Carola.

De små orden lät han vila.

I stället beskrev han Carola som en ”usel sångerska och en dålig människa”. Och på frågan vem som är Sveriges mest överskattade artist tvekade han inte:

– Carola! Jag hatar henne.

”Töntigt”

Nu kan artisterna stå inför en ny stjärnkamp. Sedan favorittippade Carola förra veckan fick nöja sig med en Andra chansen-plats finns möjligheten att BWO får tävla med sångerskan – både i Kiruna och i Globenfinalen.

– Det töntiga med Carola var när hon skulle åka till Aten och göra Europa. Vi satt ju bara och skrattade åt det. Jag visste ju vad skivbolagen utomlands tyckte om henne. Mycket riktigt. Carola åkte till Aten, kom femma och det hände inte ett skit, säger han.

– Man kan inte säga att ”nu känner jag mig mogen att erövra Europa”, åka till Aten, dansa på ett barbord och så funkar det inte – och sedan låtsas som ingenting. Ska du ut i Europa måste du ha en plan. Annars ska du bara hålla käften för det finns ingen täckning för vad du säger.

”Får gärna botoxa”

Är det härifrån ditt hat kommer?

– Nja, hat ... det är förakt! Man får gärna botoxa ansiktet i min värld. Men man kan inte säga att man ska botoxa ansiktet ena sekunden och säga att Jesus älskar dig som du är i nästa.

Aftonbladet har förgäves sökt sångerskan för en kommentar.