Aftonbladet
Dagens namn: Björn, Bjarne
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Björn Gustafsson har dekat ner sig”

Inget kul i kväll tycker aftonbladet.se:s schlagerkrönikör Lisa Magnusson

Lisa Magnusson, aftonbladet.se:s schlagerkrönikör.   Lisa Magnusson, aftonbladet.se:s schlagerkrönikör. Foto: Andreas Bardell

Var det bara jag eller var kvällens deltävling skittråkig? Inget stack ut, inget var särskilt bra eller annorlunda eller kul.

     

Helt-okej-men-inget-mer-låtar, en Björn Gustafsson som dekade ned sig i nåt slags "The Return Of The Iller Göran which was kul i mitten av 90-talet". Och så hade SVT tagit fasta på kritiken i min blogg och äntligen låtit Nour El-Refai ta mer plats och ja, den använde hon till att bevisa att hon är rätt trist trots allt. Eller okej, den där Ordjakten-parodin där hon spydde var rolig, men det var ju bara några sekunder av sammanlagt en och en halv timma.

     

Jag tycker att det var väldigt talande att Morgan Pålsson inte ens kunde komma ihåg i vilken stad han var utan tackade Landskrona fastän Landskrona till skillnad från Karlskrona faktiskt är helt oskyldigt och inte gjort nån mänska nåt ont.

     

Bästa låten var helt klart Linda Bengtzings riktiga schlagerdänga, "Hur svårt kan det va", och den gick ju vidare, bra där. Resten av samlingen gjorde VERKLIGEN skäl för namnet dödens grupp på riktigt, gud så tråkigt. Den borde ha begravts nånstans vid en sjö, ihop med den där påkörda fågeln från Niklas Strömstedts gamla låt "Sista morgonen”.

     

Fast det kanske bara var jag, som sagt. För en del lyckades ju finna artisternas nummer värda att engagera sig i, typ kvinnojourerna som hetsade över att det stod en brud och kollade fram bakom lite eldslågor i Nordmans "Balladen om lilla Elsa"/"Maria går på vägen…"-show. Att fejka en häxbränning är nämligen "att förolämpa kvinnan". Så nu vet ni.

     

Men nästa vecka blir det spännande på riktigt!

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet