En svit för vår diva

Nöjesliv testar lyxfaktorn på rummet åt Perrelli

Foto: Lina Boström Einarsson
Ingen hund begraven Charlotte kan skatta sig lycklig att Nöjeslivs team i Belgrad ryckte ut. Nu slipper hon döda djur på sin tallrik.
NÖJE

BELGRAD. De trodde att de var redo för Charlotte Perrelli.

Men Aftonbladets avslöjande ger personalen på lyxhotellet i Belgrad panik.

– Det var tur att ni berättade det här, säger Olja Milosavljevíc och sliter upp mobiltelefonen.

Charlotte har många att brottas med de närmaste veckorna, så det är viktigt att hon får vila mellan varven.

Marknadsansvariga Olja Milosavljevíc pyr av stolthet när hon öppnar dörren till sviten på sjunde våningen. Här på IN Hotel, fem minuters promenad från Beogradska Arena, ska Charlotte Perrelli bo i fjorton dagar.

Allt är förberett

Den svenska sångerskan är en av bara fem artister som lyckats få rum på det nybyggda hotellet. Och när Aftonbladet ska testa sviten inför stjärnans ankomst är allt förberett in i minsta detalj.

Sängen står pall för vårt hoppade. Tv:n går att vända 360 grader. Och fruktkorgen är fylld till brädden. Något som hotellet får beröm för.

– Det här gillar hon nog. Hon är ju vegetarian, säger vi.

Leendet på Milosavljevíc läppar fryser till is.

– Vegetarian? Är hon vegetarian?!

Vi förstår ett ord

Mobiltelefonen flyger upp ur fickan. Kortnummer slås. En snabb harang på serbiska fyller rummet. Ett enda ord i konversationen låter likadant som på svenska; vegetarian.

När hon lägger på ser Milosavljevíc ut som om hon löst ett smärre världsproblem.

– Det här är väldigt viktigt information. Väldigt viktig.

Hon suckar.

– Det var tur att ni berättade det här.

FAKTA

Så bra är Perrellis rum

Sminkspegeln

Charlottes sminkvanor har varit omskrivna ända sedan Bert Karlsson yttrade några – inte så genomtänkta – ord för ett drygt decennium sedan. Men oavsett vilken make up Perrelli väljer nuförtiden så hjälper den här dunderspegeln till.

Badkaret

Tja, när andra sjunger i duschen så nynnar Charlotte Perrelli på ”Hero” i badkaret. I det stora och plastiga badkaret. Med glasväggar runt om. Inga hemligheter här, inte.

Sängen

Perrellis söner Angelo och Alessio kommer till Belgrad den 21 maj, tillsammans med pappa Nicola. Sängen verkar klara både skuttande barn och ett gift par som inte har setts på nio dagar.

Garderoben

Kvinnan hade en extra resväska bara för sina skor under Melodifestivalen. Det bådar illa för den här lilla yttepytteskrubben. Var ska de 20 korsetterna få plats?

Tv:n

Den snurrar! Charlotte kan ligga i sängen, badet och soffan i tre olika rum och komma i stämning med repriser av Eurovision 1999 – på en och samma tv.

Gymmet

Den stora bollen finns där. Vikterna likaså. Men utrymmet känns lite knapert för att fem Eurovisionstjärnor ska få plats samtidigt.