Perrelli i panik

Allt går fel – tvingas ändra scenshowen

NÖJE

Efter resultatet i går måste Charlotte Perrellis scennummer nu genomgå flera förändringar.

– Det blir tufft, säger hon.

Foto: Jimmy Wixtröm

BELGRAD. Nervpersen är här.

Europa har sagt sitt.

Ute: kalkoner, polkagriskläder och nallebjörnar.

Inne: urringningar, rumpskak och vackra flickor.

Nu står det svenska teamet inför sin största utmaning någonsin. Misslyckas Charlotte att kvalificera sig blir det första gången i Eurovisions 53-åriga historia som Sverige inte är med i final.

Och i natt konstaterade delegationen att flera detaljer i stjärnans show måste förbättras. De är varken nöjda med mickplacering eller öppningsbild – detaljer som är avgörande för en finalplats.

”Märka ut oss”

– Vi har inte fått siluetten som vi ville ha den. Vi har bett om att få tydliga och eleganta uttryck för att märka ut oss, men det är fortfarande saker som måste ordnas, säger den svenske delegationschefen Christer Björkman.

Inte heller Perrellis klänning är redo för direktsändning. Skenor måste sättas i korsetten för att framhäva Charlottes superslimmade kropp ännu mer. Dessutom har oroväckande många kristaller redan ramlat av, och reservdelarna är, på grund av ett inställt flyg, fast på ett hotell i Prag. Tillsammans med sångerskans familj.

Väldigt lika nummer

Att fyra schlagerdonnor – Grekland, Armenien, Norge och Polen – vann folkets röster med nummer som liknar Charlottes förvärrar situationen ytterligare – om hon går till final.

– Det är alltid tufft att liknande nummer får slåss mot varandra. Klart att det hade varit lättare om tävlingen bara varit full av killar, då hade ju jag stuckit ut, säger sångerskan till Aftonbladet efter sändningen.

Dessutom fick delegationen ytterligare ett mardrömsscenario att ställas inför i natt, när de kvalificerade länderna lottade fram sina startnummer i finalen.

De bästa numren – ett och 25 – gick till Rumänien och Norge, och Sverige riskerar att hamna i en grå mittzon.

Charlotte är dock mest orolig över morgondagens skräcksemi.

– Jag vet inte om jag går vidare, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM