Så röstar Sverige i kvällens final

Finland och Norge populärast

Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Sångarna från Israel, Grekland, Danmark, Polen och Serbien.
NÖJE

Topp-poängen går till Finland i finalen. Och strax därefter kommer ett annat grannland – Norge. Här är listan på hur svenskarna röstar i kväll enligt en omröstning på aftonbladet.se.

Grannlandet i öster har i år skickat gruppen Teräsbetoni som med sitt pyrotunga framträdande river av det hårdaste musikstycket i tävling. Och det går hem hos svenskarna. Bland de nära 15 000 personer som tyckt till på aftonbladet.se så är det drygt 14 procent som kommer knappa in Finlands röstningsnummer.

Norge och Ukraina

Sedan Lordi vann med ”Hard Rock Hallelujah” 2006 har Finländarna fortsatt att skickat hårdrocksosande bidrag. 2007 provade man med Hanna Pakarinen och ”Leave me alone” och i år heter bidraget ”Missä Miehet ratsastaa”.

Det land som får vår tia blir enligt omröstningen en annan granne – Norge. 14 procent tror på Maria och ”Hold on be strong”.

Men sedan var det slut med grannsämjan. Danmark och Island hamnar längre ner på listan och trea i röstningslistan blir istället Charlotte Perrellis klädkopia Ani Lorak från Ukraina.

FAKTA

Finland får tolvan

12 poäng

Finland

10 poäng

Norge

8 poäng

Ukraina

7 poäng

Island

6 poäng

Danmark

5 poäng

Frankrike

4 poäng

Lettland

3 poäng

Serbien

2 poäng

Albanien

1 poäng

Armenien/Ryssland