Måns avslöjar sin superplan

Hårdtränar inför Melodifestivalen – utmanas av BWO och Alcazar

1 av 8
BWO – ”You’re not alone” Tävlade 2005, 2006 och 2008. Kom trea senast.
NÖJE

BWO och Alcazar är övertygade om att de har störst chans i Eurovision.

Men Måns Zelmerlöw har i ett år planerat en egen superstrategi för att vinna Melodifestivalen.

– Det har varit många sömnlösa nätter. Jag vill till Moskva, säger han.

Ni får en sista chans, svenska folket.

Det är BWO:s hälsning när gruppen nu ställer upp i Melodifestivalen igen. I våras sa de att det var för sista gången. Men när Ryssland vann Eurovision Song Contest i maj slängde sig Marina Schiptjenko, 43, på luren och ringde Alexander Bard.

– Jävla Marina! Hon sa att vi bara ska till Moskva 2009. Om det är någon som kan vinna i Ryssland så är det vi. Sverige måste våga skicka en modern elektronisk ballad för det är vad som funkar i Eurovision och ingen gör det bättre än BWO, säger Alexander Bard, 47.

”Vi kan vinna”

Ytterligare sju artister presenterades för Melodifestivalen 2009 i går. Sex av dem har tävlat de senaste två åren. Och Andreas Lundstedt, som nu ställer upp med Alcazar för tredje gången, försöker vinna svenska folkets röster med motiveringen att de har större chans.

– Alcazar går jättebra i Europa. BWO skulle kunna vinna men jag tror att vi kan det också, säger Andreas Lundstedt.

För Måns Zelmerlöw, 22, har Melodifestivalen varit hans ultimata mål i över ett år. Han satte sig därför ner med en av de mest framgångsrika låtskrivarna Fredrik Kempe, och specialskrev ”Hope and Glory”.

– Det är en otroligt pampig låt som har väldigt stor Eurovision-potential. Jag vill till Moskva och kunna bevisa för mig själv och Sverige att det faktiskt går att placera sig högt i den tävlingen.

Det senaste året har han medvetet hållit en låg profil, studerat på deltid, fokuserat på tävlingen och ligger nu i hårdträning.

Sugen på revansch

– Jag har nog inte synts i tv på ett år. Jag har tackat nej till många grejer för att inte ta slut på mig själv innan schlagern, säger han.

Måns är revanschsugen efter tredjeplatsen med ”Cara Mia” för två år sedan.

– När The Ark tävlade i Helsingfors tror jag att många tänkte att jag skulle ha placerat mig bättre. Och den här låten är en uppgradering av ”Cara Mia”. Jag hoppas att det finns i bakhuvudet på svenska folket när de röstar, säger han.

Nackspärr och sömnbrist

Han ligger vaken på nätterna och skissar på scenframträdandet som ska bli ett storslaget nummer.

I går hade Måns nackspärr på grund av sömnbrist och tuffa träningspass.

– Jag vill gå utanför ramarna och inspirerades av Ani Lorak i Eurovision. Det var otroligt snyggt.  Jag är så laddad och känner redan pirret i kroppen.