Berntson diskas inte

"Felet ligger hos tredje part"

NÖJE

Hennes låt gick att ladda ner hos tre.se.

Ändå diskas inte Sofia Berntson från Melodifestivalen.

– Felet ligger hos tredje part och det saknas uppsåt till spridning, säger Ronnie Lans, projektledare för Melodifestivalen 2009.

Sofia Berntson tävlade i Leksand med låten ”Alla”. Bara några timmar senare, vid midnatt, fanns låten att ladda ner från mobiloperatören Tre:s hemsida – trots att låten blev internationella juryns val och därmed fortfarande är med i tävlingen.

I dag bestämdes Sofia Berntsons öde. Efter att hennes låt ”Alla” fanns att ladda ner hos mobiltelefonoperatören Tre fanns anledning att misstänka regelbrott. Sofia Berntson riskerade att diskvalificeras ur tävlingen. Men nu står det klart att så inte blir fallet.

– Eftersom felet i det här fallet ligger helt hos tredje part, dvs mobiloperatören 3 och det inte finns något som helst uppsåt till spridning hos någon av de inblandade i bidraget (upphosvmän, artist eller skivbolag), kommer vi inte att diskvalificera "Alla" från tävlingen, säger Ronnie Lans, projektledare för Melodifestivalen 2009 i ett pressmeddelande.

Tre medger att "Alla" publicerats av misstag och meddelar å sin sida att detta skett utan att någon av de inblandade i bidraget varit medveten om tilltaget.

– Om det ska föreligga skäl för diskning ska det finnas ett uppsåt från de inblandade i bidraget om att skjuta fram sina positioner i tävlingen. Det kan man inte hävda i detta fall och därför är "Alla" fortfarande kvar i Melodifestivalen som en av den internationella juryns fyra favoriter, säger Ronnie Lans.

Aftonbladet.se har sökt Christer Björkman för en kommentar.