Skivbolaget vill inte att Måns vinner

”Det finns folk som säger det”

NÖJE

Måns Zelmerlöw drömmer om vinst i Globen.

Men skivbolaget vill hellre att han ska lansera sin nya platta i Sverige.

–Att få åka till Moskva hade varit det största som hänt mig, men det finns många i min närhet som inte vill att jag ska åka dit, säger Måns.

Foto: Foto: HENRIC LINDSTEN
Måns Zelmerlöw satsar allt på att vinna i Globen på lördag – men utan helhjärtat stöd från skivbolaget. ”Det finns många i min närhet som inte vill att jag ska åka till Moskva”, säger han.

Den 25 mars släpps hans nya platta ”MZW” som bland annat innehåller finalbidraget ”Hope and glory” i Sverige.

Pr-planen för albumet är redan klar, men medan Måns Zelmerlöw, 22, drömmer om finalvinst i Globen – så avslöjar han nu för Nöjesbladet att det finns folk på skivbolaget som helst ser att han koncentrerar sig på Sverige.

– Ja, det finns folk på skivbolaget som säger det. För att det finns så mycket jobb att göra i Sverige under den tiden och det skulle ta mycket fokus från de svenska planerna.

Men Måns tycker att Eurovision song contest är så stort att han vill försöka.

Fruktar Perrelli-flopp

– Jag vill bevisa att det går att lyckas i Moskva, bara man skickar rätt låt och framträdande vilket jag tror ”Hope and glory” är, menar Måns.

Bakgrunden till bolaget Warners tvekan är Charlotte Perrellis misslyckande förra året.

För att ha en chans i Moskva så krävs ett krävande pr-jobb över stora delar av Europa. Perrellis pr-turné kostade skivbolaget miljoner och tog månader att genomföra. Från hennes seger i mars – till finalen i Belgrad i maj.

Slipper vara favorit

– Ja, det är lite signeringsturneér och sånt som skulle gå i stöpet på grund av alla utlandsgrejer, berättar Måns Zelmerlöw.

Om han tar hem flest röster på lördag så tvingas de alltså göra om hela schemat. Men själv är han säker. Han vill vinna.

–Ja, det är jätteskönt att slippa vara storfavorit nu också, jag trivs bättre som underdog.