E.M.D svidar om – till vitt

Här är gruppens nya look: Vi tog åt oss av kritiken

NÖJE

Pingvinerna har blivit fiskmåsar.

Exklusivt för Nöjesbladet visar E.M.D upp sitt hemliga segervapen inför finalen i morgon – en helt ny look med vita frackar.

– Vi tog till oss av kritiken, säger Erik Segerstedt, 25.

Foto: Foto: PETER WIXTRÖM
Vitt har blivit det nya svarta för E.M.D. ”Det här känns mycket bättre. Vi är som i ’Sagan om ringen’, du vet när Gandalf den grå blir Gandalf den vita”, säger Danny.

De fagra pojkarna Danny Saucedo, 23, Erik Segerstedt och Mattias Andréasson, 27, i E.M.D tog sig visserligen direkt till Globen från sin delfinal i Leksand.

Men deras scenkläder – svarta frackar med tillhörande hög hatt och käpp – sågades av både media och fans. Flera tyckte att de såg ut som en flock pingviner.

– Det där med pingvinerna var i och för sig bara fjantigt. Men vi fick även kritik av vänner, som påpekade att det inte gick att skilja oss åt från dansarna i bakgrunden. Vi tog åt oss av det, säger

Erik Segerstedt.

Lösningen: införskaffa nya frackar, hattar och käppar – i vit färg. Nöjesbladet var på plats när trion drog på sig sin nya outfit för första gången.

”Som Gandalf”

– Det här känns mycket bättre. Vi är som i ”Sagan om ringen”, du vet när Gandalf den grå blir Gandalf den vita, säger Danny nöjt och tittar sig i spegeln.

– Vi vill bjuda publiken på något extra, det är ju trots allt final nu. Det ska synas i rutan. Att göra exakt samma nummer hade känts tråkigt, fortsätter han.

Men gruppens uppladdning inför Globen har inte gått helt smärtfritt. I helgen insjuknade Mattias plötsligt i något som han misstänker är matförgiftning. Trion missade flera repetitioner när han låg däckad i sängen och spydde.

– Jag är helt öm i kroppen efter alla hulkningar. Det har stått nånstans att jag har vinterkräksjuka, men det stämmer inte. Varken resten av grabbarna eller min flickvän har ju smittats. Jag drack mjölk som var gammal, men nu mår jag mycket bättre, säger han.

Segervissa

I Aftonbladets pågående nätomröstning om vem som ska vinna i morgon ligger E.M.D konstant bland topp fem. Och de vitklädda gossarna är försiktigt segervissa inför rysaren i Globen.

– Fram till Andra chansen kändes det som att vi hade en skön placering bland topp tre. Men nu känns det till och med ännu bättre. Shit, liksom, allt kan verkligen hända, säger Danny.