Så fixade Agnes sin glammiga divalook

Stjärnstylisten avslöjar knepen

NÖJE

Allt hon rör vid blir till guld. Inte minst outfiten.

För discodivan Agnes hänger det inte bara på håret.

Foto: Peter Wixtröm
Agnes Carlsson i sin gulddräkt.

Gulddräkten

För en discodiva gäller det att blända sin omgivning.

Agnes Carlsson, 20, har valt att inte ta några risker på den punkten och designade därför sin omtalade kroppsstrumpa helt själv.

– Tanken med den var att den skulle passa till låten. Den är ju disco och det var det jag ville få fram, har hon sagt till Aftonbladet. För att få den extremt tajta effekten har gulddräkten sytts in – flera gånger – och sångfågeln vågar inte ens sitta ned när fodralet är på. För att kunna vila benen i greenroom byter hon om till en kort klänning i samma guldglittrande material.

Håret

Det är inte vem som helst som får röra vid Agnes hår och när SVT:s stylister försökte närma sig primadonnans hårsvall tog det stopp. I stället krävde Agnes att stjärnstylisten Linda Gradin –som fixade hennes hår till senaste skivomslaget – skulle flygas in för att göra det angenäma jobbet.

– Frisyren tog ungefär två och en halv timme att göra. Det var mycket löshår och många produkter som skulle i, säger Linda.

Så gör du frisyren

Foto: Emma Mattsson
Linda Gradin.

1. Spraya värmeskydd i hela håret och locka håret utanpå en 19mm bred locktång.

2. Var noga med att locka håret från ena sidan till den andra och att ta lika stora passéer. Spraya lätt med en mjuk hårspray över varje slinga.

Se också till att du lockar så nära hårbotten som möjligt – då får du volym.

3. När du har lockat klart använder du en mjukgörnade anti-frizz-produkt. Applicera den i händerna och red samtidigt ut lockarna, så håret blir större.

4. Tupera lätt där du tycker dig behöva volym. Använd en Volume master längst in i hårbotten högst upp på huvudet. Var noga med att separera lockarna. Våga trascha till håret så det inte ser så perfekt ut.

5. Avsluta med att fixera håret med en lätt hårspray och en glansspray.