”Det gick inte att rösta”

Besvikna tv-tittare rasar mot telefonröstningen

NÖJE

Vissa ringde 15 gånger och kom fram två.

Besvikelsen hos en del tv-tittare var påtaglig efter att ha haft problem att rösta i Melodifestivalen.

– Jag provade att ringa och rösta i 20 minuter, skriver en läsare.

Med svenska folkets hjälp var det Malena Ernman och ”La voix” som stövlade förbi alla konkurrenter och tog hem segern i Melodifestivalen 2009. Men en del upprörda tv-tittare tyckte det var orättvist – eftersom de över huvudtaget inte kom fram.

– Det var upptaget de sista 2 minuterna när vi försökte rösta på Sarah Dawn Finer. Bedrövligt, uppger en läsare till Aftonbladet.

– Jag tycker det är så trist att det är en slump vilken artist som vinner Melodifestivalen. Jag försökte ringa massor av gånger för att rösta på Caroline af Ugglas, skriver en annan.

– När omröstningen stardade röstade jag och mina vänner, alla på hope and glory mer än 5 gånger var. Men det var bara ett enda samtal som kom fram, resten frånkopplades, skriver ännu en tittare.

På SVT uppger man sig inte ha upplevt några problem i röstningssystemet.

– Nej, det har vi inte, säger Håkan Sandberg på SVT.

FAKTA

Så tyckte missnöjda röstare

”Vi ringde kontinuerligt från början till slut under hela programmet och röstade på Caroline af Ugglas. Under snabbgenomgång nr 1 gick det inte att komma fram alls. Och då snabbgenomgång nr 2 startade fram till slussen stängde kom vi inte fram en endaste gång, trots att vi ringde oavbrutet med flera telefoner!”

”Hej Har försökt att rösta flera gånger på melodi 1 i Melodiefestivalen men man kommer inte fram på något av nummerna ! Blir tyst och sen upptaget bara! Dåligt!”

”Det går inte att komma fram och rösta på carolines låt!! ringde 15 ggr, kom fram 2!”

”Vill bara tala om att jag provade att ringa och rösta i 20 minuter men kom inte fram så att det är rättvisst med röstningen tycker inte jag iallafall...”

”Det går inte ringa in o rösta på melodifestivalen. Har försökt ringa otaliga ggr på nr4 men kom aldrig från. Är det fusk eller?”

ARTIKELN HANDLAR OM