Måns Zelmerlöw klar för Melodifestivalen – i Rumänien

Har skrivit en låt som kommit med

NÖJE

Det är inte första gången svenska artister och låtskrivare söker lyckan i Melodifestivalerna runt om i Europa.

Nu är det klart att Måns Zelmerlöw har fått med en låt i den rumänska schlagertävlingen. Det skriver Nerikes Allehandas nätupplaga.

Foto: jerker Ivarsson
Måns Zelmerlöw – återigen schlageraktuell.

Tre av de 24 låtarna i den rumänska Melodifestivalen har svenska upphovsmän. Låtskrivaren Niklas Edberger står för två av dem – och den ena har han skrivit tillsammans med Henrik Wikström och Måns Zelmerlöw. "Shine" heter låten och enligt schlagersajten Gylleneskor.se står det att några med förnamnen Oscar, Lars, Alexander och Fredrik ska framföra den.

– Det är en ödesmättat popopera som vi faktiskt skrev till Måns från början, men nu passar inte den genren honom riktigt, säger Niklas Edberger till na.se.

Vem är "Master Måns"?

Den andra låten har Edberger skrivit tillsammans med Henrik Wikström och Kent Olsson och heter "Doctor Frankenstein". Artisten kallar sig "Master Måns", men enligt Edberger är det uteslutet att Zelmerlöw skulle ställa upp själv.

Rednex diskades förra året – men gör ett nytt försök. Tillsammans med Ro-mania ska de framföra låten "RailRoad, RailRoad" skriven av Daniel Alexandrescu, Mircea Presel, Radu Fornea, Annika Ljungberg, Jens Sylsjo, Anders Lundstorm, Razvan Stefaniu och Catalin Voicu.

De rumänska uttagningarna går av stapeln den 9 och 16 februari.