Genrepet på Youtube

1 av 2
Carola och duettpartnern Andreas repeterar sitt schlagernummer.
NÖJE

En film som visar Carola och Andreas Johnsons generalrepetition av låten ”One love” ligger ute på Youtube - timmar innan svenska folket får se schlagernumret i tv-rutan.

Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman får beskedet av aftonbladet.se.

– Jag tar detta till tävlingsledningen som får kontakta Youtube.

Enligt reglerna är det inte tillåtet för artister, upphovsmän eller skivbolag att sprida låtarna som ska vara med i tävlingen kommersiellt. Men den nya tekniken gör att bidragen läcker ut på andra sätt.

Minimera spridningen

På lördagen - dagen efter generalrepetitionen i Västerås - ligger Carola Häggkvist och Andreas Johnsons låt ”One love” ute på sajten youtube.com. Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman får beskedet av aftonbladet.se.

– Vi kan inte styra över dessa medier men gör vad vi kan för att minimera spridningen. Vi ligger på Youtube konstant - varje dag, säger Björkman.

Nya tider

Låtarna ska inte spridas kommersiellt eftersom det ska vara lika för alla tävlande.

– Det vore orättvist om vissa bidrag lanseras stenhårt innan tävlingen, säger Björkman, som inte utesluter att fler deltagare filmats under gårdagens generalrepetition.

Christer Björkman ska tala med tävlingsledningen, som sedan kommer att kontakta Youtube och be dem att ta bort filmen med Carola Häggkvist och Andreas Johnson.

– Det är nya tider och vi får helt enkelt leva med att bidragen läggs ut på det här sättet.