Sågas – av rivaler

Tävlande dömer ut Carolas & Andreas schlagerduett: Det kan gå åt helvete

1 av 3
”vi är förälskade” Andreas Johnson och Carola Häggkvist knep en av de eftertraktade jokerplatserna i Melodifestivalen. Sångparet får kritik från medtävlande – men själva är de mer än nöjda. ”Vi är förälskade och har förlovat oss – med den här låten”, säger Carola.
NÖJE

Vad har du gett dig in på, Andreas Johnson?

Det frågar sig nu flera av sångarens medtävlande i Melodifestivalen.

– Jag skulle aldrig ställt upp tillsammans med Carola, säger Patrik Isaksson.

Två rutinerade fullblodsproffs – Carola Häggkvist, 41, och Andreas Johnson, 37.

Tillsammans knep de en av de attraktiva jokerplatserna i Melodifestivalen.

Bäddat för succé, säger vissa.

Bäddat för interna strider, säger andra.

– Jag gillar Andreas mycket men jag skulle inte ha gjort det han gör. Jag förstår inte hur han tänkte. Hon är en bra sångerska men svår att konkurrera med. Han är ju en cool kille, säger Patrik Isaksson som tävlar i deltävlingen i Linköping.

”Har svårt att samarbeta”

Han har själv sjungit duetter och tror att det onekligen blir så att Carola och Andreas Johnson inte bara tvingas tävla mot övriga startfältet – utan också mot varandra.

– Live blir det så om man sjunger duett. Och när man uppträder med Carola måste man kunna gå en ton högre än henne eller ha en helt annan röst.

En annan deltagare i årets startfält tror att Carolas förhållande till media kan bli ett problem. Att schlagerdivan kommer stjäla all uppmärksamhet i duon.

– Om Carola inte får press går hon under eftersom det är hennes syre. Hon är ju känd för att vara svår att samarbeta med. Det här kan gå jättebra eller åt helvete, säger deltagaren.

”Hon är ju galen!”

Alexander Bard, som tävlar med sitt band BWO, är vän med Andreas Johnson sedan många år. Men han har aldrig stuckit under stol med att han tycker illa om Carola. För två år sedan mötte han båda artisterna i tävlingen.

– Hon är bra på att skapa media kring sig själv för att hon säger så mycket tokiga grejer. Men de har säkert tänkt i genom det här och har en idé med det, säger han.

Andreas Johnson säger att han är fullt medveten om vad han gett sig in på.

– Hon är ju galen! Men vi har väldigt roligt ihop och det kommer att synas och märkas de närmaste veckorna. Jag hade aldrig ställt upp själv och det hade inte Carola gjort heller.

Han kan inte svara på om det blir ett längre samarbete.

– Vi har två olika agendor och tar en sak i taget – deltävlingen i Västerås först.

Men för Carola är det rena rama kärleksförklaringen.

– Vi är förälskade och har förlovat oss – med den här låten, säger hon.

FAKTA

ARTISTERNA DUON MÖTER I DELFINAL 2 I VÄSTERÅS DEN 16 FEB

1 Ola  2 Lasse Lindh 3 The Nicole  4 Alexander Schöld 5 Rongedal  6 Sanna Nielsen  7 Andra Generationen  8 Johnson & Häggkvist