– Jag grät och bönade

Frida kämpade för att få tillbaka sin make

NÖJE

LINKÖPING. På lördag sjunger hon om singellivet inför tre miljoner tv-tittare.

Men Frida Muranius, 26, har redan lämnat det.

– Separationen med min man var mitt livs misstag, säger sångerskan.

Foto: Foto: PETER WIXTRÖM
Sjunger – om att bli singel Frida Muranius separerade från sin make i höstas. Något hon snabbt ångrade. ”Det var mitt livs misstag”, säger sångerskan.

Hennes debutsingel ”Dunka mig gul och blå” blev en av 2007 års stora sommarplågor. Men i höstas klev sångerskan Frida Muranius in i en egen smärtsam period. Efter sex år tillsammans separerade hon från maken Joachim.

Nu är Frida tillbaka. Inte bara med Melodifestivalbidraget ”Upp o hoppa” utan också vid sin mans sida.

”Min bästa vän”

– Jag bönade och bad och grät i säkert två månader. Det var inte bara kärleken som jag saknade utan hela känslan han ger mig. Han är min bästa vän, säger Frida.

Men att få tillbaka sin sambo blev en kamp.

– Jag hade svikit honom och det är inte lätt att få tillbaka ett förtroende. Jag kämpar fortfarande och kommer att kämpa hela mitt liv.

Varför?

– Vi kom fram till att vi skulle separera, på mitt initiativ. Och det kom som en blixt från klar himmel för honom. Så han hade bearbetat allt och helt plötsligt kommer jag igen – ”hej, jag har ångrat mig”. Jag kommer att jobba resten av mitt liv för att gottgöra honom.

På lördag kommer hennes man att vara på plats för att stötta henne. Och lyssna på Fridas hyllning till singellivet.

– Låten handlar om att

bli lyckligt singel. Textmässigt är det här jag, till skillnad mot ”Dunka mig”. Nu kan alla moralpanikstanter lugna ner sig.

ARTIKELN HANDLAR OM