Du vinner på 6:an, Sibel!

Alla bidrag i år med startnumren 1 och 6 har gått vidare

NÖJE

Alla artister som hittills har startat som nummer 1 eller 6 har gått vidare i Melodifestivalen.

Ja, grattis då, Niklas Strömstedt och Sibel.

Foto: Lina Boström Einarsson
Med startnummer sex går Sibel vidare. I alla fall om man får tro aftonbladet.se:s högst ovetenskapliga undersökning.

Framgångsreceptet i år verkar inte stavas stjärnstatus. Inte heller bosniska tongångar eller tunt skinn. Vad är det då som proffstippare och spelbolag har missat när det gäller att pricka in vinnarna i årets Melodifestival?

Jo, startnumret.

"Ett lyckonummer"

Om nummerteorin håller så ser Sibels förutsättningarna för att gå vidare i lördagens deltävling ljusa ut. Både Amy Diamond och Sanna Nielsen sjöng sig rakt in i Globen, och de hade båda startnummer sex. Även Caracola rönte framgång i Linköping när de knuffade undan konkurrensen och tog sig till Andra Chansen.

– Ja, man vet aldrig, ha ha. Numret betyder ju ingenting egentligen, men det känns ju som ett lyckonummer, säger Sibel till aftonbladet.se.

Niklas Strömstedt nummer ett

E-type & The Poodles, Ola och BWO hade alla nummer ett i startfältet i sina delfinaler. Medan BWO tog hem en direktbiljett till Globen gick de andra två bidragen till Andra Chansen i Kiruna. Om det mönstret håller i sig borde Niklas Strömstedt få en fin, upptrampad gång att gå vidare på.

Ovisst för Charlotte

Och favoriten Charlotte Perrelli då? Jo, det kan kanske gå om nummerteorin håller. Christer Sjögren, Johnson & Häggkvist och Eskobar hade alla startnummer åtta. Där blev det en finalplats, en Andra Chansen-plats och en sistaplats.