Så låter de på lördag

Aftonbladet.se:s Tobbe Ek har lyssnat på låtarna

NÖJE

Linda Bengtzing låter som förr, Charlotte Perrelli gör årets "Cara Mia" och håll koll på Sibel.

Så här tycker aftonbladet.se:s schlagerreporter Tobbe Ek om lördagens bidrag.

1. Niklas Strömstedt - "För många ord om kärlek"

"Niklas Strömstedt bjuder på gitarrpop i den snällare skalan. För många ord av kärlek är fylld av Ooooh, Aaaaaah-körer som förstärker schlagerkänslan, men ändå känns det lite som Eskobar."

2. Calaisa - "If I could"

"Kanske finns vissa country-influenser, men det här behöver se väldigt bra ut på scenen för att sticka ut."

3. Daniel Mitsogiannis - "Pame"

Om Velvet inte gick vidare med sin disco-rökare Deja Vu kommer Pame få svårt även fast det är en upptempo-pop-disco med grekiska influenser i musiken

4. Linda Bengtzing - "Hur svårt kan de va?"

upptempo och gladschlager med ett uns av bitterhet i rösten och en tydligt artikulerad text: "Se mig, hör mig, rör mig".

5. Nordman - "I lågornas sken"

"Jag vet inte hur Håkan ska väcka liv i det här på scenen. Det känns mer som en låt för familjen Flinta-gänget som gjort Mårten och Lina Erikssons låtar tidigare, genom Eld och vatten, ni vet, Just ja, Sarek heter de."

6. Sibel - "That is where I'll go"

"Låten är som hämtad från en Idol-vinnares album. den vill vara storslagen och krftfull på Celine Dion- och Mariah Carey-vis.

7. Fronda - "Ingen mår så bra som jag"

"Fronda har sett vad som funkat tidigare delfinaler och har kokat ihop Andra Genreationens Kebabpizza med Bröderna Rongedal och Upp o hoppa-Frida."

8. Charlotte Perrelli - "Hero"

"Höjningen är som gjord för stora explosioner – i år kan man inte lämna nåt åt slumpen, här behövs en del pyro för att publiken ska minnas ordentligt."

Aftonbladet.se