Anna längtar efter pojkvän

Schlagervinnaren: Det skulle vara trevligt att hitta någon

1 av 3
NÖJE

Hon har vunnit svenska folkets hjärtan.

Men ingen har vunnit hennes.

– Det skulle vara trevligt att hitta någon, säger schlagervinnaren Anna Bergendahl, 18.

Musikvideon till ”This is my life” avspeglar Anna Bergendahls två vitt skilda världar.

– Jag har stora kontraster i mitt liv. Jag kastas mellan skolans värld, där jag är ganska anonym och studiemotiverad, och artisten Annas värld som handlar om Melodifestivalen.

Hon hoppas att videon ska spridas i Europa och att den ska leda till att folk bekantar sig närmare med hennes musik och det tudelade liv hon lever.

”Plugg-Anna”

Mycket händer kring Anna nu. Men hon känner sig säker i tillvaron trots all uppståndelse.

– Mycket handlar om att jag känner mig så trygg på hemmaplan i lilla Nyköping. Det är min fristad, där är jag plugg-Anna.

Ibland blir hon ändå tvungen att ta hjälp av högre makter. Hon vill helst inte kalla sig troende, snarare spirituell.

– Den sidan hos mig stärker mig. Jag tror på mig själv, jag tror på mina vänner, min familj och framför allt tror jag på kärleken, säger Anna Bergendahl.

Men kärleken har hon inte hittat. Än.

Trots hårt skolarbete – Anna har just avslutat sitt projektarbete och tar studenten i vår – och alla förberedelser inför Eurovision song contest längtar hon efter att hitta rätt.

– Jag har ingen pojkvän. Men det skulle vara trevligt att hitta någon. Jag skulle hinna med att ha en pojkvän också, säger hon

Och kanske dyker han upp nästa stjärnklara natt.

”Magiskt tänkande”

– Jag är väldigt känslosam och har ett magiskt tänkande. Jag letar efter små tecken. Om det är fullmåne eller stjärnklart tänker jag att ”nu kommer det att hända något fint”, säger Anna Bergendahl.

ARTIKELN HANDLAR OM