Läsarna: Det räcker inte i Eurovision

NÖJE

Enligt den norska tidningen Aftonposten vinner Sverige och Anna Bergendahl hela Eurovision Song Contest.

Men Aftonbladets läsare är inte lika positiva – många tror inte ens att svenskan når finalen.

Foto: Carolina BYRMO
Bergendahl.

– Ovant med så starkt melodisk gitarrpop från Sverige, men den här är så pass fängslande att den kan gå hela vägen.

Så skriver Aftonpostens musikexpert Robert Hoftun Gjestad om Anna Bergendahls bidrag.

En kamp om förstaplatsen förutspås.

Men det går inte lika bra om Aftonbladets läsare får sia om utgången i sångtävlingen.

I en omröstning på aftonbladet.se hade vid 18-tiden 2522 personer svarat på hur de tror att det går för Anna Bergendahl i Eurovision.

31,2 procent av läsarna tror endast på en anonym mittplacering i finalen och 27,4 procent tror att svenskan åker ut redan i semifinalen.

– Vi kommer inte ens komma med till huvudtävlingen i år. Och om vi nu skulle göra det så slutar det med som bäst 16-plats, skriver signaturen AndersAA, 36 år.

”Det räcker inte”

Läsarna ger inte mycket för det positiva norska omdömet. De tror, trots det, inte att det svenska bidraget kommet att kunna locka tillräckligt med röster från resten av Europa.

– Hur många gånger har man inte hört det här? Sverige favoriter, Sverige favorittippas mm mm och sen hamnar vi ändå på jumboplats. Annas låt är jättefin och hon gör den kanonbra men för Eurovision räcker det inte tyvärr, skriver signaturen karin08, 38 år.

Och Goldstein, 31 år håller med:

– Men sluta haussa upp stackars Anna. Hon ska vara glad att hon vann svenska tävlingen. I Eurovision går det som det brukar för Sverige. Går hon vidare till finalen är det bra med det. Att en norrman tycker svenska bidraget är bra är ju inte ovanligt. Det gör de ju varje år och sen floppar svenska bidraget totalt.

Det finns dock en del läsare som tror på en mer positiv utgång i Eurovision.

– Klart att Sverige vinner. :), skriver signaturen holein1.

– Vi ska inte överhypa det men det kommer definitivt gå bättre detta året än de senaste åren, skriver signaturen Skibi, 22 år.