Harry Cane kan bli film

Stormare avslöjar SVT:s planer för hans kritiserade rollfigur

Foto: Foto: SVT
”The Hurricane” har hittills gjort om Nanne Grönwall och Christer Sjögern. På lördag är det The Arks tur att bli förvandlade.
NÖJE

HOLLYWOOD. Peter Stormares tv-figur Harry Cane har fått tv-tittarna att rasa.

Men tro inte att det stannar med några korta sketcher i Melodifestivalen.

– Vi pratar om att göra en långfilm av Cane, avslöjar Stormare för Nöjesbladet.

Den svenske Hollywoodstjärnan står stark i kritikerstormen mot de sketcher som hittills visats i tv.

– Det kommer fler och det kan bli några överraskningar, lovar han.

Ingen tung dramatik

Peter Stormare hävdar att vänner, bekanta och folk som skriver till hans hemsida i Sverige har gjort tummen upp för inslagen.

– När vi gjorde dem insåg jag att manuset inte höll Shakespeare- eller Strindberg-kvalitet. Men det betyder inte att det är skit. Det ska inte vara tung dramatik i ett sådant här program. Det ska vara lättsam underhållning.

Att reaktionerna varit starka tycker han inte är förvånande.

– Jag har växt upp med Melodifestivalen. Det är alltid negativa skriverier om att någon ser för fet ut, att Christina bär en ful klänning och det blivit fall för Olle. Jag tror att reaktionerna bara visar hur stort och populärt det här programmet är.

”Godkände inte Fargo”

Såg du de färdiga inslagen innan de sändes?

– Nej. Men när jag jobbade med Steven Spielberg sa inte han till mig att jag var tvungen att se ”Jurassic Park” innan den hade premiär. Bröderna Coen ringde inte heller och sa att jag var tvungen att godkänna en kopia innan de kunde släppa ”Fargo”.

Ingen bojkott

Vad gillar du med Harry Cane?

– Det är en rolig figur. Det handlar om musik som är min kärlek. Det snackas redan om att göra en långfilm om Cane. Manusförfattarna, någon producent och min manager gillar idén. Får vi bara till ett hyfsat manus ska vi göra det.

Det har ryktats om att du tänker bojkotta finalen i Melodifestivalen.

– Hur kan jag bojkotta den? Jag är ju med i varje avsnitt.

– Självklart kommer jag att göra allt för att vara på plats i Globen. Men jag kan inte äventyra min hälsa eller det filmkontrakt jag håller på att förhandla om på grund av tävlingen. Det har producenterna vetat om sedan vi inledde samarbetet.

FAKTA

PETER STORMARE OM:

... sin inställning till Melodifestivalen:

– Jag slåss för Hälsingland och min hemort. För mig är Melodifestivalen dansband och den dansloge man gick till under uppväxten. Det är något jag vill ska leva vidare. Det är en ära att få vara med och jag ställer upp gratis.

... Jonas Gardells kritik (som Nöjesbladet tidigare skrivit om):

– Han var ju själv med i Melodifestivalen och fick skit för det. Men jag har bara goda ord att säga om honom. De böcker jag har läst av honom, speciellt den om Gud, var fantastisk. Men han får förstås tycka vad han vill.

... hur han vill förändra Melodifestivalen:

– Den borde börja vid lunchtid på en fredag, fortsätta över hela helgen och ha jättefinal på söndag kväll. Sen borde det vara nationaldag på måndagen, så folk kan dricka lite vin och öl framför tv:n.

ARTIKELN HANDLAR OM