Önskemålet: En kräkhink

Duellerna i Andra chansen gör artisterna supernervösa

1 av 3
laddade I andra chansen möter bidragen varandra två och två i duell. Och upplägget får deltagarna att klättra på väggarna. ”Det kommer att krävas otroligt mycket av oss för att vi ska ta oss till Globen”, säger Shirley Clamp.
NÖJE

SUNDSVALL. Hetsen inför Andra chansen-duellerna är mer upptrissad än någonsin.

Shirley Clamp efterfrågar en kräkhink bakom scenen och Jenny Silver kan varken sova eller äta.

– Jag blir fysiskt sjuk av nervositet av sådant här, säger hon.

I går kväll höll Christer Björkman, 53, ett informationsmöte med alla Andra chansen-artister där han förklarade exakt hur utslagsduellerna kommer gå till på lördag.

– Var står kräkhinken? utbrister Shirley Clamp, 37, och möts av nervösa skratt.

I den ökända Andra chansen möter de åtta bidragen varandra två och två i dueller tills bara två bidrag återstår – en utslagstävling som fruktas av artisterna.

”Blir så himla nervös”

– Jag kan inte tänka på duellerna, det gör mig fysiskt sjuk av nervositet – jag mår illa, kan inte sova och får svårt att äta. Jag blir så himla nervös så fort det är tävling, och dueller är den värsta formen för då blir tävlingsmomentet så tydligt, säger Jenny Silver, 37.

”Öga mot öga”

Hennes duellmotståndare Love Generation, som är nya i sammanhanget, håller med:

– Det är så jobbigt att det är så konkret vem man möter, förut tänkte man inte att det var någon konkurrens. Nu är det öga mot öga, säger Cornelia Jakobsdotter, 18.

Pernilla Andersson, 36, möter Shirley’s Angels i sin duell.

– Jag kommer att förlora, det där är en jättebred och folklig låt. Jag tror att man blir extra nervös av duellerna, det är så mycket snabba resultat i samma tävling, men det går ju inte att balla ur nu, säger hon.

Och ängla-trion kommer inte vika sig.

– Jag är så himla nervös, men laddad som fan. Det kommer krävas otrolig mycket för att vi ska ta oss till Globen, och det är vi beredda att offra, säger Shirley Clamp.