Bert: Jag ska stämma dem

Han är rasande efter Björkmans rasistanklagelse: ”Det är en skröna”

1 av 3 | Foto: Foto: JESSICA OSCARSSON
rasism-bråk I en bok av Christer Björkman, som finns i en ny schlagerbox, återges ett samtal med Bert Karlsson. ”De där jävla negerkärringarna kommer inte att sälja en skiva”, ska Karlsson ha sagt om medlemmarna i Afro-Dite. Men nu dementerar Bert Karlsson uttalandet våldsamt.
NÖJE

Bert Karlsson är rasande efter Christer Björkmans bok om Melodifestivalen.

Nu ska han stämma skivbolaget.

– Jag ska dra in hela upplagan, säger han.

I går skrev Nöjesbladet om Christer Björkmans nya bok där han påstår att Bert Karlsson ska ha uttryckt sig rasistiskt om medlemmarna i Afro-Dite.

”Allra argast var så klart Bert. Han skrek åt mig i telefonen så hela redaktionen stannade upp i sitt arbete och lyssnade: ’De där jävla negerkärringarna kommer inte att sälja en skiva!!’”, skriver han i boken ”Melodifestivalen 10 år på turné” som medföljer i en samlingsbox om festivalen.

”Det värsta jag hört”

Bert Karlsson är rasade mot påståendet.

Nu har han bestämt sig för att stämma skivbolaget M&L Records och VD:n Maria Molin Ljunggren som ger ut boken.

– Jag kommer att stämma de på det här och dra in hela upplagan. Det är ofattbart hur man har kunnat släppa genom det här. Jag har inte varit överens med Maria Ljunggren sen jag gick ur M&L:s styrelse för andra saker före jul, säger Bert Karlsson.

Björkman spekulerar också i andra saker som Bert Karlsson kan ha sagt. ”Vad han skrek om mig, i alla samtal med Svante Stockselius, förtäljer inte historien. Men något i stil med ’Ta bort den där jävla bögjäveln’ ligger väl nära till hands”, skriver han.

– Hur kan han säga så och spekulera i att jag har sagt någonting? Det är en sån jäkla skröna. Det här skadar mig något enormt, säger Bert Karlsson.

Under lördagen ringde han Christer Björkman och uppmanade honom att kontakta Gladys del Pilar, Blossom Tainton och Kayo Shekoni.

– Fan ta honom om han inte gör det. Han ska säga hur det egentligen var. Jag har inte varit i närheten av att säga så där, säger Bert Karlsson.

Björkman står fast vid sina ord.

– Det ändrar ingenting för mig, jag har skrivit så som det var, med tillägget att det är väldigt mycket jargong i det här.

Ändrar ingenting

Maria Molin Ljunggren ställer sig oförstående till uppståndelsen.

– Jag har korrekturläst boken och det där reflekterade jag inte ens över. Det passerade bara som en jargong genom åren.

Vad säger du om att Berts hot om stämning?

– Det är underbart att han vädrar det i tidningarna och inte pratar om det med mig.

Har du förståelse för att han är arg?

– Ja, det har jag. Men det var en jargong. Bert har sagt det där. Då får han stå för det. Ingen hade drömt om att det skulle bli sådana här rubriker.