Silver: ”Jag vill se mina röster”

Artister & musikbransch i uppror – efter SVT:s mörkläggning av Andra chansen-kaoset

1 av 2 | Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
"VISA SIFFRORNA” Jenny Silvers duell mot Love Generation i Andra chansen i går var enligt uppgifter väldigt jämn. Nu kräver hon att få veta de exakta röstningssiffrorna. ”För min del hade det i så fall inneburit att jag hade fått göra min låt en gång till. För mig hade det gjort en väldigt stor skillnad. De ska visa rösterna innan finalen”, säger Jenny Silver som förlorade duellen. ”Det blir svårt att sopa det här under mattan”, fortsätter sångerskan.
NÖJE

Fram med rösterna – nu.

Artister och låtskrivare rasar mot SVT:s mörkläggning.

– De ska visa siffrorna innan finalen, säger Jenny Silver.

Under lördagen skakades Andra chansen-artisterna av SVT:s rösthaveri.

– Det har varit strul i röstningen men det har inte påverkat resultatet, meddelade programledaren Rickard Olsson i slutet av tävlingen.

– Vi kommer att släppa alla siffror efter finalen, sa projektledaren Thomas Hall.

Det uttalandet får artister, låtskrivare och andra inblandade i Andra chansen-bidragen att se rött.

– De måste visa siffrorna. Jag vet inte hur de tänker. Ju tidigare desto bättre så att man kan gå vidare, säger Thomas G:son som skrivit Jenny Silvers ”Something in your eyes”.

”Känns kaosartat”

Enligt SVT var just duellen mellan Silvers bidrag och Love Generations ”Dance alone” väldigt jämn. Jenny Silver kräver att få veta exakta siffror.

– För min del hade det i så fall inneburit att jag hade fått göra min låt en gång till. För mig hade det gjort en väldigt stor skillnad. De ska visa rösterna innan finalen. Det är trovärdigheten som står på spel. Så som det ser ut nu skulle det förmodligen kasta en skugga över finalen. Det blir svårt att sopa det här under mattan, säger Jenny Silver.

Har du fått information av SVT om vad som händer nu?

– Nej, det har vi inte. Jag har ingen aning om vad som händer. Det känns rätt så kaosartat och förvirrat även för oss, säger hon.

”Inte trovärdigt”

Bard.

Alexander Bard som står bakom Shirley’s Angels ”I thought it was forever” riktar skarp kritik mot SVT.

– Varför ska Thomas Hall hålla på siffrorna en hel vecka? Det låter inte trovärdigt, det måste han ju höra själv. Släng fram dem på en gång, säger han.

– Det här skapar en jävligt olustig känsla för artisterna. Även de artister som är i Globen blir kvästa av historien. Ska de vara här över huvud taget? säger Alexander Bard.

”In med elfte bidrag”

Engfors.

Rickard Engfors som är regissör till Jenny Silvers nummer har skrivit ett upprört och långt blogginlägg om händelsen. Han vill inte kommentera mer än vad som står i bloggen.

– Hanteringen av den här röstningsskandalen är verkligen usel, skriver han bland annat.

Även Camilla Bjering, Jenny Silvers artistansvariga på skivbolaget Warner, efterfrågar siffror och bättre behandling av SVT.

– Det känns märkligt att vi inte har fått en officiell förklaring och ursäkt ansikte mot ansikte, säger hon.

Högt uppsatta branschpersoner vill att de oklara bidragen ska tas direkt till finalen.

– Mest rättvist vore att lyfta in fler bidrag i finalen. De som kan ha påverkats av det här, säger en skivbolagskälla.

– SVT borde plocka in ett elfte bidrag till finalen. Det snackas om att en av duellerna inte var så solklar som Hall påstår, säger en person med god insyn.

”Det är vansinne”

Under söndagen växte frustrationen bland artisterna ytterligare när Thomas Hall dessutom gjorde sig oanträffbar.

– Det här är vansinne. Vi har försökt få tag i Thomas Hall hela dagen men han svarar inte i telefonen. Han verkar inte svara när någon ringer, säger en skivbolagskälla.

Inte heller Nöjesbladet lyckades i går nå Thomas Hall. Lili Assefa, Melodifestivalens pr-kvinna, hälsar att röstresultatet som gått ut stämmer och att Thomas Hall kommer att återkomma med svar till Nöjesbladet i dag.