Livrädd – för att bli bortglömd

Danny: Jag får ångest av topplatsen

Foto: Foto: DENNIS PETTERSSON
”Läskigt” Danny Saucedo vill helst inte tänka på sin och Eric Saades status som förhandsfavoriter. ”Mitt fokus ligger på att sjunga”, säger han.
NÖJE

Eric Saade och Danny Saucedo toppar Spotify-listan.

Det oroar Danny.

– När man blir förhandstippad kan man glömmas bort, säger han.

Det är flickidolerna Eric Saade och Danny Saucedo som slåss om segern i Globen på lördag – om man ska tro på Spotifys listor som visas exklusivt i Nöjesbladet.

Danny Saucedo lutar sig inte tillbaka. Han tror till och med att de höga rösterna kan bli en nackdel.

– Det är läskigt. Det kan vara så att vi delar på rösterna så pass mycket och sen seglar någon annan förbi oss. När man blir förhandstippad kan man glömmas bort och det påverkar röstningen, säger han.

”Seglade förbi alla”

– Jag tror inte att det står mellan oss två. Det var ingen som trodde på Malena Ernman, men helt plötsligt seglade hon förbi alla, fortsätter han.

Kommer du följa kurvorna?

– Nej det ger mig bara ångest. Jag var skitnervös i Luleå. Nu vill jag bara njuta av stunden, det är nästan 4 miljoner tittare. Det här är mitt ögonblick. Varför ska jag försöka tänka någonting och fokusera på hur jag ska knäcka? Jag ska bara dansa och sjunga. Där ligger mitt fokus, säger han.

Medelålders gillar Saade

Statistiken visar också vilka åldersgrupper som dras till vilken artist. Medelåldern dras till Saade. 23 procent av de som lyssnar på honom är mellan 26-45 år.

Bara 13 procent i samma åldersgrupp lyssnar på Danny, som inte helt oväntat plockar hem fler röster hos de yngre. 22 procent av gruppen under 18 år föredrar ”In the club”.