Knäckta av sjukdomar

Med två dagar kvar till finalen är flera artister utslagna

Illa ställt bland deltagarna Linda Bengtzing ställde in Richard Herreys fest med kort varsel. ”Linda känner sig lite febrig”, hälsade hennes presskontakt. Daniel ”The Moniker” Karlsson var så dålig att han inte kunde vara med på repetitionen. ”Jag har varit krasslig och haft feber”, säger han.
NÖJE

I går natt höll Richard Herrey schlagerfest för Melodifestivalen.

Men flera finalister tvingades ställa in – på grund av sjukdom.

– Det är framförallt tråkigt för artisterna om de inte kan göra sitt bästa på lördag, säger Christer Björkman.

Linda Bengtzing, Daniel ”The Moniker” Karlsson och Swingflys sångerska Bea har alla legat hemma sjuka i veckan. I går på dagen ställde Daniel Karlsson in sin repetition inför finalen på lördag, något som oroar schlagergeneral Christer Björkman.

– Nej, Daniel var inte på repet i dag. Hade det varit en deltävling hade det varit ett stort problem men nu är det mest finlir. Det är framförallt tråkigt för artisterna om de inte kan göra sitt bästa på lördag. Det är så jämnt på den här nivån så ger man inte hundra procent kan det påverka resultatet, säger han.

Rädd för att smitta

Daniel vill inte prata i telefon när Aftonbladet söker honom, men svarar på sms.

– Jag har varit krasslig och haft feber. Nu mår jag mycket bättre. Men jag var orolig att jag skulle smitta någon i dag på torrepet och ställde därför in, skriver han.

Swingfly tvingades ställa in sin konsert i Livelöpet med kort varsel, anledningen var att hans sångerska Bea inte kunde ta sig ur sängen.

– Hon var sjuk, förkyld och feber i går, men mår bättre nu, säger Swingfly.

Ställde in i sista stund

I går kväll hade Linda Bengtzing anmält sig till en fest som schlagerveteranen Richard Herrey anordnade för Globen-finalisterna på Stockholmskrogen Golden hits. Hon tvingades ställa in i sista sekund.

– Linda känner sig lite febrig. Hon ska sova nu så hon blir bra till i morgon (läs: i dag). Då ska hon vara pigg som en nötkärna, hälsar hennes presskontakt Marie Andersson.

Snus och FIFA

Daniel ”The Moniker” Karlsson planerar också att vara kry till helgen och delar med sig av sin toppformsplan.

– Snus, skrattanfall och grabbarna, telefonsamtal med min käresta, FIFA och lyssna på Kate Bush. Jag är inte orolig alls. The Moniker kommer vara i toppform på lördag, kommer gå ut och ha lika roligt som tidigare. Känns som en vinst att komma till Globen så vi har allt vinna, sms:ar han.

ARTIKELN HANDLAR OM