– Jag tänker inte önska lycka till

Forna A-Teens-kollegan förvånad att Marie får leda Melodifestivalen

1 av 4 | Foto: Ulf Höjer
”Orutinerad” Marie Serneholt är nybörjare i sammanhanget. ”Jag har varit programledare en gång tidigare, så jag hoppas att jag kommer att lära mig mycket”, säger hon.
NÖJE

Förr regerade bästisarna albumlistorna ihop i A-Teens.

Nu är relationen frostig.

– Hon har inte sagt lycka till. Det kommer inte jag heller att göra, säger Sara Lumholdt.

Vid lunchtid i går bekräftades Nöjesbladets avslöjande att Marie Serneholt, 27, blir programledare i Melodifestivalen – tillsammans med Rickard Olsson, 43.

Den tidigare A-Teens-kollegan Sara Lumholdt, 26, kommer också att delta i Melodifestivalen, som artist med låten ”Enemy”.

Vänskapen tog slut

I flera år turnerade A-Teens över hela världen, sålde miljontals skivor och uppträdde för tusentals fans. När bandet splittrades 2006, tog också vänskapen mellan Marie Serneholt och Sara Lumholdt slut.

– Jag tror inte att hon tycker om mig. Jag får den känslan ibland. Vet inte varför. Jag har varit jättesnäll och trevlig, sa Sara Lumholdt för två år sedan.

Sedan dess finns det inget som tyder på att den frostiga relationen har förbättrats.

”Känns oväntat”

Sara Lumholdt blir överraskad när hon nås av beskedet att Marie Serneholt ska leda programmet hon själv ska tävla i.

– Det känns oväntat. Hon gör sådant bra. Hon är väldigt rolig, galen och crazy. Men vi har inte träffats på några år så hon kanske har blivit tråkig, säger hon.

Marie Serneholt ledde nationaldagsfirandet 2009.

– Jag är väldigt orutinerad. Jag har varit programledare en gång tidigare så jag hoppas att jag kommer att lära mig mycket, säger Marie.

Hur ser du på Maries brist på erfarenhet, Sara?

– Det finns många de kunde ha valt i stället, men de ser något i henne. Hon har en jäkla charm. Frågan är om det når fram till tittarna. Alla kan vara roliga i ett manusstyrt program som Melodifestivalen är, säger Sara.

När det blev klart att Sara Lumholdt skulle tävla i Melodifestivalen kom det ingen grattishälsning från den forna bandkollegan.

– Marie har inte sagt lycka till till mig för att jag ska tävla. Det kommer inte jag heller att göra, vi har inte den kontakten, säger hon.

Saknar numret

Varför har du inte ringt Sara?

– Faktum är att jag inte har Saras nummer. Jag får gratta henne live i stället när vi träffas. Jag är så jäkla glad att hon ska vara med, säger Marie Serneholt.

Inför Melodifestvalen 2009 planerades en återförening av A-Teens men Marie Serneholt valde att tävla solo med ”Disconnect me”.

– Vi träffades på skivbolaget. Alla var med utom Marie, säger Sara Lumholdt.

ARTIKELN HANDLAR OM