September på väg till schlagern

”Skulle njuta av att göra en riktig show”

Foto: Anna Rnnqvist
NÖJE

SVT lägger beslag på TV4:s hetaste artist.

Nöjesbladet erfar att Petra ”September” Marklund, 26, kommer att tacka ja till Melodifestivalen inom kort.

– Svaret är redan där. Jag ska bara ringa, säger hon och ler.

Petra Marklund har gjort succé i ”Så mycket bättre”.

Hon har varit ett jättenamn inom dansmusik- och klubbscenen sedan 2003. I går blev det klart att hennes ”Cry for you” sålt i 500 000 exemplar i USA – något ingen svensk singel gjort sedan 1989.

Men i och med att TV4:s musikserie ”Så mycket bättre” har gjort succé har även den stora massan kunnat bekanta sig med sångerskan Petra ”September” Marklund, 26.

Sedan flera månader tillbaka har SVT – med schlagergeneralen Christer Björkman i spetsen – gjort sitt yttersta för att övertala henne att ställa upp i Melodifestivalen nästa år.

Hemlighetsfull

Deras slit är på väg att ge utdelning. Nöjesbladet erfar att Petra Marklund kommer att finnas bland de 32 startbidragen när den stora musiktävlingen drar i gång i februari.

– Jag har inte svarat än. Men det lutar väldigt starkt åt ett håll. En nittioprocentig lutning åt ett håll, säger hon och ler finurligt.

Och det är ja?

– Det säger jag inte. Nej men, så här: jag släpper ju inte bara skiva i Sverige nästa år, utan Kanada, USA, England, Australien, Polen... det är mitt lyxproblem, säger hon och fortsätter:

– Jag skulle njuta av att få visa en riktig September-show med en så stor produktion. Det skulle vara skitsmaskigt och kul.

Dubbelt aktuell

Petra Marklund kan dessutom dyka upp som låt-skrivare i nästa års Melodifestival med balladen ”Never be lonely”.

– Jag har skrivit en låt med Gustav Efraimsson och Josefin Glenmark. Jag har hört nåt om att det finns ett eventuellt intresse från Melodifestivalen att den ska vara med.

När kommer ditt officiella besked?

– Jag kommer att bestämma mig den 29 november. Det är pressdagen. Jag har lite mer tid på mig att ge mitt svar. Men svaret är redan där, jag ska bara ringa.

Nöjesbladet har sökt Christer Björkman för en kommentar.

FAKTA

Det här är Petra

Namn: Petra Linnea Paula Marklund.

Ålder: 26.

Yrke: Artist.

Bor: Stockholm.

Familj: Mamma, pappa, syster och pojkvän.

Inkomst: 795 100 kronor (taxeringsår 2009).

ARTIKELN HANDLAR OM