September hoppar av schlagern

Ny kris för Christer Björkman

Foto: Anna Rönnqvist
Säger nej Petra ”September” marklund nobbar Melodifestivalen i sista stund.
NÖJE

LONDON. Christer Björkman får nobben av ”September”.

Artistkrisen i Melodifestivalen är värre än någonsin.

– Tävlingen är inte intressant för seriösa musiker längre, det är bara jippo, säger en skivbolagskälla.

Christer Björkman.

I går kunde Nöjesbladet berätta att Petra ”September” Marklund, 26, var högaktuell för Melodifestivalen. Efter succén i TV4-programmet ”Så mycket bättre” skulle hon vara en fjäder i hatten för Christer Björkman som dragits med stora svårigheter att locka publikdragande namn till nästa års schlagertävling.

Nu kan Nöjesbladet av­slöja att ”September” slutligen bestämt sig för att nobba Melodifestivalen.

– Vi har tackat nej, det stämmer, bekräftar Petra Marklunds manager Victoria Ekeberg sent i natt.

– Det är väldigt mycket kring Petra just nu. Vi släpper en ny singel runt om i världen så det är mycket med utlandslanseringen förutom all uppståndelse kring TV4-programmet, lägger hon till.

”Smärre katastrof”

SVT har bekräftat 17 artister, men det återstår 15 innan vårens lista är komplett. På måndag ska de artister som ska tävla i vårens första två deltävlingar presenteras på en presskonferens. En vecka senare de återstående.

För schlagergeneralen Christer Björkman betyder ”Septembers” avhopp en smärre katastrof. Fortfarande saknas de allra största artisterna som lockar tittare bara på sina namn.

Jöback orsaken

– Sen Peter Jöbacks fiasko i våras är det ingen som vill ställa upp, berättar en skivbolagskälla med god insyn i Melodifestivalsarbetet.

– Det är en allmän uppfattning i branschen att tävlingen är på väg åt fel håll. Med alla dueller så har det bara blivit jippo, fortsätter källan.

Nöjesbladet sökte i natt förgäves Melodifestivalens projektledare Thomas Hall för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM