Saades hemliga krav

Extremt vågad show får Eric att ställa upp i Melodifestivalen igen – här är alla årets schlagerartister!

1 av 3 | Foto: Lasse Allard
bestämd manboy Att ställa upp i Melodifestivalen i år igen var ingen självklarhet för Eric Saade. Först var SVT tvungna att gå med på en lång rad specifika krav från stjärnskottet.
NÖJE

LONDON Eric Saade är tillbaka i Melodifestivalen – av en anledning:

– Jag ska vinna Eurovision!

Men beslutet satt långt inne.

Nöjesbladet kan avslöja hur SVT gick med på krav efter krav för att få ”Manboy”-stjärnan att återigen tävla.

Se alla artisterna i Melodifestivalen nedan!

I dag presenteras Eric Saade som en av vårens artister i Melodifestivalen 2011. I slutet av februari tävlar han med låten ”Popular” skriven av Fredrik Kempe, som också stod bakom ”Manboy”.

– Anledningen till att jag är med igen är att vi hittade helt rätt låt och jag har fått jättemycket påtryckningar från SVT och andra, säger Saade som har jobbat i studion tillsammans med Kempe för att hitta rätt sound.

Enligt Nöjesbladets källor är Saades låt en av de 15 som juryn valt ut. Men ”Manboy”-stjärnan tackade inte definitivt ja förrän för några dagar sedan. Först tvingades SVT acceptera en lång kravlista.

– Det här numret kräver en större scen. Det ställer väldiga krav på säkerheten och innebär en hel del risker. Vi kommer ta in stuntmän bland annat, berättar Saade.

Större show

Redan i somras började han skissa på hur det nya numret skulle kunna se ut. Ett nummer som garanterat skulle vara värre än vårens spektakulära vattenshow.

När Eric Saade presenterade sina idéer för SVT stod det klart: accepterade de inte hans krav, skulle han heller inte ställa upp.

Bland annat ställer numret en hel del krav på scenens utformning, tekniska effekter, och säkerhet. Eric Saade har också begärt egna koreografer och dansare och måste träna tillsammans med stuntexperter för att kunna genomföra numret.

– Jag gör det för att jag vill vinna Eurovision. Det här kan bli det bästa numret i Melodifestivalens historia.

Ska flyga i en sele

Eric Saade vill inte gå in på detaljer, men enligt Nöjesbladets källor ska stjärnan bland annat flyga i en sele.

– Det är Las Vegas-show i tre minuter, berättar en person med insyn.

Måns Zelmerlöw, Shirley Clamp och Alcazar har också försökt upprepa succéer, men inte levt upp till förväntningarna.

– Det är det som kommer vara skillnaden mellan mig och dem. Mitt nummer kommer vara ännu bättre än det förra. Det har jag försäkrat mig om genom att ställa de här kraven på SVT så att jag har fått igenom mitt nummer.

SPECIALBYGGD SCEN STUNTMÄN EGNA KOREOGRAFER

ARTIKELN HANDLAR OM