’Jag hade nog skitit på mig’

Serneholt är glad att hon inte fattar vad hon gett sig in i

Foto: Lina B Einarsson, Jerker Ivarsson
LEDER SCHLAGERN Marie Serneholt är pirrig inför morgondagen. ”Det är klart att det är mycket nerver”, säger hon.
NÖJE

Med pojkvännen Måns Zelmerlöw har hon repeterat hemma i köket.

Nu är Marie Serneholt på plats i Luleå, men kan fortfarande inte förstå att hon ska leda Sveriges största direktsändning på lördag.

– Jag hade nog skitit på mig direkt om jag hade insett hur stort det verkligen är, säger hon.

Marie och Måns.

Det var nog många som höjde på ögonbrynen när SVT presenterade Marie Serneholt, 27, som årets Melodifestivalprogramledare. Själv tappade hon hakan.

– Jag blev extremt chockad. Det måste ju finnas en kavalkad av rutinerade programledare. Jag har inte ens snuddat vid drömmen att jag skulle få frågan, säger hon.

Det började med ett mejl från producenten där han frågade om hon var tillgänglig under perioden för tävlingen.

Pausnummer

– Jag trodde att låten som jag hade skickat in hade kommit med, eller kanske att jag skulle få vara med i något pausnummer.

Sedan dess har varje minut handlat om förberedelser. Presskonferenser, radioprogram, tv-inslag, tidningsintervjuer och förinspelningar till programmet.

”Har peppat mig”

– Och när jag har varit ledig har jag övat på manuset. Jag har ju väldig tur som har världens bästa stöd hemma.

Maries pojkvän Måns Zelmerlöw var programledare för festivalen förra året.

– Han har peppat mig och lugnat mig när jag varit för nervös. Och nu i slutet har han fått agera Rickard Olsson för att öva repliker. Vi har repeterat hela tiden, till exempel i köket medan vi lagar mat.

Vad är du mest orolig för?

– Mycket kan man ju rädda upp, jag har spräckt byxor, tappat toppar och ramlat av scenen förr. Men det värsta är om jag och Rickard på något sätt sabbar tävlingsmomentet. Att man säger fel namn på en artist som gått vidare, det får bara inte hända.

Hur är nerverna nu?

– Jag är förväntansfull och pirrig, men det här är ny mark för mig så det är klart att det är mycket nerver. Fattar inte riktigt än vad jag har gett mig in på, och det är lika bra för jag hade nog skitit på mig direkt om jag hade insett hur stort det verkligen är, säger hon.

FAKTA

Dagens...

... sötsak 1:

Le Kids bakelser i jätteformat som dessutom sprutade konfetti över hela den samlade presskåren.

... sötsak 2:

Le Kids dansande engelska konfekt.

... halsont:

Danny höll igen på repetitionerna för att vila stämbanden.

– Låten är väldigt hög och sliter på stämbanden om man inte värmer upp ordentligt. Jag känner i dag att jag slarvade i går.

... smitning:

Dilba trodde att repet var över så hon tog med sig sina dansare och packade ihop så studiomannen Henric von Zweigbergk tvingades jaga efter henne.