”Det är farligt att vi ställs mot varandra”

Danny Saucedo och Eric Saade om superfajten

1 av 2 | Foto: Lina Boström Einarsson
det sa bara smack Danny Saucedo och Eric Saade känner på varandra inför finalen och plötsligt blir det riktigt närgånget. ”Jag tänkte att nu jävlar ska vi döda alla rykten”, säger Danny.
NÖJE

Superfajten mellan Danny Saucedo och Eric Saade väntas bli stenhård i Globen.

Själva är de rädda för att favoritskapet ska stjälpa dem.

– Det är farligt om folk tror att det står mellan oss två för då kanske någon annan seglar om medan våra röstare slåss mot varandra, säger Danny.

Kan vi få en bild på Eric Saade och Danny Saucedo ihop, ropar fotograferna unisont på presskonferensen.

De två artisterna tittar på varandra och tvekar en stund – sedan går de fram på scenen och pussar varandra mitt på munnen. Blixtarna smattrar.

Dålig fart utan Brolle

– Jag tänkte att nu jävlar ska vi döda alla rykten om att vi är rivaler, säger Danny efteråt och skrattar.

På en fest i Stockholms stadshus fortsätter pusskalaset senare på kvällen. Vid middagsbuffén får duon för sig att mata varandra med vårrullar – vilket slutar med att de delar på en vårrulle utan att använda händerna.

– Vi ville liva upp stämningen lite här. Det var för lite rock’n’roll när inte Brolle kom, säger Danny.

I morgondagens final har de två popkillarna målats upp som de största favoriterna. Själva är de rädda att den uppblåsta duellen mellan dem ska bli deras fall.

”Måste vara bättre”

– Tänk om de som röstar på vår genre av musik delar upp sig mellan oss och då faller massa röster bort. Då seglar någon annan om oss plötsligt och vi hamnar båda i mitten någonstans. Jag menar, hade inte jag varit med i finalen så hade kanske de som nu röstar på mig röstat på Eric i stället, och tvärtom. Det är farligt att vi ställs mot varandra i media, säger Danny.

Eric Saade håller med, han är trött på att bli jämförd med Danny.

– Det känns uttjatat. Vi är tio artister i Globen som alla kan vinna. Jag tycker exempelvis att Sara Varga är grym. Det handlar inte bara om Danny och mig. Vi har dessutom två olika musikstilar, jag gör pop och han gör dance.

Samtidigt är båda smickrade av att vara favorittippade.

– Det måste ju ändå betyda att folk gillar grejen. Men på lördag måste jag leverera bättre än sist. Jag var ofokuserad i delfinalen, säger Eric.

”Ljus för miljoner”

Även Danny har gjort några småjusteringar i sitt nummer för att leverera på topp när det verkligen gäller. Och trots rutin från tv-sändningar som ”Idol”, ”Let’s dance”, ”Allsång på Skansen” och ”Sommarkrysset” är lördagens framträdande det häftigaste han någonsin har gjort.

– Alltså jag ska öppna hela Globen, det är hur fett som helst! Vi har asfet koreografi, en skitball låt, ledskärmar överallt, ljus för flera miljoner och typ fyra miljoner tittare – det här är min stora dröm! Jag ska bara ut och ha så jävla roligt och röja, säger Danny.

FAKTA

Tre röster om Saade vs Saucedo:

Carola Häggkvist:

– Jag tycker att han ljusa killen var jättebra, Danny. Han blommar igenom storproduktionen. Det var något i hans sätt som kändes moget och på riktigt, inte så mycket Idol eller amatörtävling, säger Carola.

Alexander Rybak:

– Danny och Saade är bra pojkar, men låtskrivarna, till exempel Kempe, gör en låt åt flera artister vilket gör att de blir stöpta i samma form. Det är inte så att de satsar hela själen i en låt.

J enny ”Velvet” Pettersson:

– Jag tycker att han har en bättre låt, att han är en en fantastisk artist. Det är Eric också men Danny har hållt på längre och det syns.