Carola: Det här kändes inte bra

Nobbade Stormares mellanakt: Jag vill inte stå där

Foto: Foto: Lina Boström Einarsson
Kritisk Carola har åsikter på upplägget i tv-sändningen, där Peter Stormare spelare karaktären ”Hurricane”. ”Man kan rensa i alla mellanakter och alla som ska vara roliga. Kör in mer sportkommentatorer, jag gillar ju Peter Jihde”, säger hon.
NÖJE

Superstjärnan skulle ha glänst i Melodifestivalens mellanakt.

Nöjesbladet kan avslöja varför Carola Häggkvist, 44, tackade nej.

– Ska man gästa i Melodifestivalen vill jag göra det med värdighet, säger hon.

Foto: Carl-Johan Söder
Peter Stormare som Hurricane.

Tittarna har riktat hård kritik mot skådespelaren Peter Stormares mellanakt i Melodifestivalen, trots stjärnbesök av schlagerveteraner som Nanne Grönvall, Christer Sjögren, Lena Philipsson och The Ark.

”Jag vill vara modig”

Nöjesbladet avslöjar att den före detta Eurovision-vinnaren Carola Häggkvist skulle ha varit en av dem. Men tackade nej till SVT:s förfrågan.

– Den idén vi hade var svår rent tekniskt. Det verkade inte genomförbart och jag skulle lämna svar trots att det inte var i hamn. Det kanske hade kunnat gå men jag ville inte ta den risken, säger Carola som är förtegen om hur numret skulle ha sett ut.

Hon lyssnade på magkänslan.

– Det kändes rätt att inte vara med. Jag vill ju vara modig men jag kände redan från början att det inte kändes bra, att det inte var vad jag hade hoppats. Jag vill inte stå där på vilka villkor som helst, säger Carola.

Skulle gjort som Lena

Lena Philipsson ställde upp i mellanakten med vissa krav, som att få sjunga sin nya singel.

Efter besvikelsen 2008, när Carola och Andreas Johnson inte gick till final, håller hon tillbaka i Melodifestivalsammanhang.

– Jag trodde inte helt hundra på idén. Men det Lena gjorde var helrätt, hon visade var skåpet skulle stå. Skulle jag ha gjort samma grej hade jag blivit halshuggen i media och det ville jag inte bli. Jag säljer hellre mindre skivor och går med hedern i behåll, säger Carola.

FAKTA

Carola Häggkvists Melodifestivalhistoria

1983: Tävlande med ”Främling”. Vann i Sverige. 1990: ”Mitt i ett äventyr”. Kom tvåa. 1991: ”Fångad av en stormvind”. Vann i Eurovision. 2006: ”Evighet”. Vann i Sverige. 2008: ”One love” med Andreas Johnson. Kom inte längre än till Andra chansen. 2011: Tackade nej till att vara en av fyra artister i programmets mellanakt.