Schlagerartist fast för snatteri

Greps med parfym i handväskan – döms till böter

stoppades på ica Butikspersonal tyckte att den kända sångerskan uppträdde misstänkt och stoppade henne när hon passerat kassan. I artistens väska hittades en oanvänd parfymflaska. Sångerskan säger att hon är oskyldig – men döms till 6 000 kronor i böter.
NÖJE

Schlagerstjärnan stoppade på sig en parfymflaska på Ica.

Och gick ut ur affären.

Nu döms hon till 6 000 kronor i böter – men säger att hon är oskyldig.

Snatteriet inträffade den 10 februari på Ica Maxi i en svensk stad.

I polisens förundersökning beskriver personalen hur den kända sångerskan och schlagerstjärnan gick runt mellan affärens olika avdelningar och uppträdde misstänksamt.

Hon plockade bland annat upp tre paket parmaskinka ur sin handväska och la dem längst bort i brödhyllan för att sedan plocka till sig ännu ett paket parmaskinka. Därefter gick hon fram och tillbaka mellan matavdelningen och skönhetshyllan.

Enligt personalen stannade hon och ”prasslade” vid parfymerna.

Efter att ha passerat kassan stoppades hon och ombads att tömma sin väska. Där hittade personalen en oanvänd parfymflaska av märket Kate Moss till ett värde av 229 kronor.

Feldoserat medicin

I polisförhör nekar sångerskan till att medvetet ha stoppat på sig parfymflaskan.

Hon påstår att hon var trött eftersom hon gick på smärtstillande mediciner. Just den dagen hade hon dessutom doserat medicinerna fel.

Hon säger också att hon ibland stoppar saker i väskan när hon inte bestämt sig för om hon ska köpa dem eller inte. Enligt personalen verkade hon ”allmänt förvirrad”. De sa till henne att det ”inte är lämpligt att handla om man inte är medveten om vad man gör”.

Kände sig trängd

Sångerskan blev sårad av personalens sätt att hantera situationen.

Hon upplevde det som att personalen ”ville sätta dit henne” och att det var ”lynchstämning”. Enligt sångerskan ska personalen ha konfronterat henne vid kassorna bland övriga kunder vilket fick henne att känna sig trängd.

Lång musikkarriär

Sångerska säger att hon är oskyldig, men valde att erkänna snatteri för att undvika en rättsprocess och får nu böta 6 000 kronor.

Kvinnan har en lång karriär bakom sig och har deltagit i Melodifestivalen under 2000-talet. Nöjesbladet har förgäves sökt artisten och den inblandade butikspersonalen för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM