Nära knäckas av pressen

Sista Melodifestivalen för Eric Saade: Jag pallar inte

Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
VILL VINNA Eric Saade kom trea förra året, nu har han siktet inställt på seger. ”Jag vill vinna, det är ett jättemål jag har”, säger han.
NÖJE

Pressen har aldrig varit större.

För Eric Saade är det nu eller aldrig som gäller – han ställer inte upp fler gånger i Melodifestivalen.

– Man utsätter sig själv för en sån press. Jag pallar inte det, säger han.

Foto: Foto : MAGNUS SANDBERG
NÄRA ATT FALLA Eric Saade var missnöjd efter genrepet i går. ”Jag höll på att halka. Det ska inte vara så mycket glas på golvet. Något var lite galet”, säger han om det påkostade numret där tre stora glasrutor sprängs med hjälp av bomber.

Eric Saade, 20, kämpar om platsen i Europa med låten ”Popular” – men efter genrepet i går var han missnöjd med sitt framträdande.

– Jag är inte nöjd, jag är aldrig nöjd. Jag höll på att halka men annars var det lugnt. Det var när jag gick ur boxen, det ska inte

vara så mycket glas på golvet. Något var lite galet, säger han om det påkostade numret där tre stora glasrutor sprängs med hjälp av bomber.

Samtidigt menar han att det inte är så mycket han kan göra.

– Glaset sprängs som det sprängs, jag måste bara ha med det i beräkningen så att jag inte gör samma fel igen, säger han.

”Ett svårt nummer”

Det är just gårdagens genrep som den internationella juryn tittar på när de röstar.

– Det var aldrig med i bild hörde jag, så det var bra. Det hade kunnat gå ännu bättre, men man kan inte hålla på för mycket heller. Men det är ett svårt nummer och det blir bättre och bättre varje gång, säger han.

I kväll sjunger han för över tre miljoner tv-tittare. Pres-sen på honom har aldrig varit större.

Förra året kom han på tredje plats i Melodifestivalen som nykomling. Och ända sedan det blev klart att han skulle vara med igen har han fått bära favoritskapet.

Det är en press han inte vill utsätta sig för en gång till.

”Lite för mycket MTV”

– Jag gör Melodifestivalen som ett kapitel, två år i rad, pang, sedan får det vara nog. Jag älskar det här, men det är för stort för att hela tiden hålla på med, att utsätta sig själv för sån press. Jag pallar inte det, säger han.

Han tror att den internationella juryn kommer att avgöra allt – och att han inte får deras röster.

– Jag har en känsla av att jag inte kommer att få de rösterna. Så vi får se hur det går helt enkelt.

Känner du så?

– Det var någon som sa att mitt nummer kan vara lite för mycket MTV för Europa. Och jag har ju strävat efter att det ska vara MTV för att det ska kännas amerikanskt. Men då sa någon att det här inte är Amerika, det är Europa. Och det kan faktiskt stämma, kollar man Eurovision så är det mer färgglatt, jag kör ju MTV-stylen, det är ganska hårt. Men det är min grej och jag kommer aldrig att ändra på det. Så take it or leave it.

Samtidigt menar Saade att det är nu han har chansen.

– Jag vill vinna, det är ett jättemål jag har. Och det är kanske sista chansen jag har att göra det. Det känns som om det är nu eller aldrig, säger han.

FAKTA

Rivalerna om Eric Saade

”Han är så ung, men så superproffsig.”

Sanna Nielsen

”Han är en maskin! Det är fantastiskt, han har dedikerat sitt liv till det här, det är så fascinerande. Han är en sådan jäkla stjärna. Jag är sjukt imponerad.”

Sara Varga

”Man hörde på folket att det var Saade som gällde.”

The Moniker om publikens jubel i Globen i går

ARTIKELN HANDLAR OM