Oenighet i Norden – om Sveriges låt

Nöjesbladet tar reda på vad våra grannländer tycker om Sveriges bidrag

NÖJE

Tomas Thordarson

Recensent på isländska tidningen DV

Betyg:

– Eric Saade är den svenska Adam Lambert. Jag vet inte om det är ett bra val att skicka ännu en kille till Eurovision eftersom tjejerna varit så mycket bättre. ”Popular” är en typisk svensk Eurovision-låt med en bra melodi och ”hook”. Den stora frågan är om Europa kommer att fastna för denna ”hook”, som de gjorde 1999. ­Låten i sig är helt okej.

Jan Eriksen

Recensent på danska tidningen B.T.

Betyg:

– ”Popular” är ingen låt jag gillar. Eric Saade sjunger att han kommer att bli populär, men jag är mycket tveksam till om han faktiskt kommer att bli det. Likheterna med det ryska bidraget är påtagliga. Sverige har länge varit ett Eurovision-land att räkna med, men är inte riktigt det längre. ­Detta bidrag kommer inte att ge Sverige ett uppsving.

Pauliina Leinonen

Recensent på finska tidningen Ilta Sanomat.

Betyg:

– Bidraget är väldigt svenskt och det är en bra produktion. Låten är dansant och Eric Saade har bra utstrålning och stark röst. Det här är Sveriges bästa bidrag på fem år.

I början tyckte jag mer om Danny Saucedos ”In the club”, men nu har jag fastnat för ”Popular”.

Thomas Talseth

Recensent på norska tidningen Verdens gang.

Betyg:

– Den är icke bra, däremot väldigt väldigt dålig. Det är som Modern Talking på steroider. Det är en typisk ­Eurovision-låt som ligger decennier ­bakåt i tiden. Helt ”weird” att den här ­låten dyker upp i vår tid. Vilka referenser har Eric Saade? Refrängen är hjälplös och pinsam. Jag är inte bitter för att vi åkte ut, det här handlar bara om låten.

ARTIKELN HANDLAR OM