Ebbot är klar för schlagern

Melodifestivalhatarna i The Soundtrack of Our Lives blir mellanakt

Foto: Foto: ANDERS DEROS
SchOUNDTRACK OF OUR LIVES Ebbot Lundberg och Kalle Gustafsson Jerleholm uppträder i tävlingen de hatat.
NÖJE

Det skulle krävas pistolhot för att få sångaren Ebbot Lundberg att skriva en melodifestivallåt.

Trots det är The Soundtrack of Our Lives mellanakt i första deltävlingen.

– Det är lite som att bli bjuden till en annan planet, säger Ebbot Lundberg.

Foto: Jerker Ivarsson
Ebbot, och The Soundtrack of Our Lives, som vi är vana att se dem.

The Soundtrack of Our Lives tar över stafettpinnen efter The Ark och Lena Philipsson och blir en av mellanakterna i årets Melodifestival – ett sammanhang där man kanske inte förväntat sig att hitta bandet.

– Vi får ta och undersöka hur konstigt, eller hur naturligt, det där kan bli. Det är väl lite som att bli bjuden till en annan planet – vilket i sig är en kittlande tanke, säger sångaren Ebbot Lundberg.

Vägrar tävla

Han har tidigare sagt om Melodifestivalen att ”det har blivit för mycket ”Paradise hotel” över hela spektaklet”. Att The Soundtrack of Our Lives skulle ställa upp och tävla menar han är otänkbart.

– Det vore roligare om det var helt okända förmågor som fick chansen och att mellanakterna var de här etablerade stofilerna, säger Ebbot Lundberg – som inte heller är intresserad av att ställa upp i tävlingen som låtskrivare:

– Om det fanns en pistol eller annan jätteviktig anledning, som att man behövde rädda någons liv. Eller, om en okänd artist kom till mig och sa ”jag har alltid velat vara med i schlagerfestivalen och behöver en jävligt bra låt, kan du skriva en åt mig?” så visst, inga problem. Men är det en känd artist så känns det väldigt märkligt.

”Det blir intressant”

Det är inte bestämt vilken låt bandet ska framföra. Men det kommer inte att bli något från den egna repertoaren utan en schlagerlåt.

– Det är också det som gjorde oss intresserade, att vi inte gör en egen låt utan blir tilldelade någon annans låt och gör en ”Så mycket bättre”-vinkling. Det blir intressant att försöka sig på det.

The Soundtrack of Our Lives kommer att uppträda under Melodifestivalens första deltävling.