Läsarna: ”Vi vill ha dig kvar, Ranelid!”

Medan hånet fortsatte på Twitter hyllade läsarna Ranelid – i 2 100 mail

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Björn Ranelid i Melodifestivalen.
NÖJE

Hånet mot Björn Ranelid har fått honom att vilja hoppa av schlagern.

Nu vädjar Nöjesbladets läsare till författaren att strunta i belackarna. Över 2 100 mail på bara några timmar skanderade: ”Stanna kvar, Björn!”

Ännu fortsätter hånet mot Björn Ranelid på Twitter efter att den skönsjungande författaren övervägt att hoppa av Melodifestivalen. "Önskar hotet vore ett löfte" skriver Unni Drougge. Komikern Özz Nujen tycker att det är självklart okej att driva med Ranelid, "han driver ju med hela svenska folket och musiken".

”Hur tänkte du?”

Efter att Björn Ranelid gått ut och sagt sig blivit mobbad och sämre behandlad än den norske terroristen Anders Behring Breivik höjer författaren Helena von Zweigbergk rösten: "Allvarligt. Hur tänkte du nu?"

Den bitske komikern Magnus Betnér skriver: "Fint av Ranelid att stötta alla Sveriges mobboffer genom att hävda att han är mest mobbad i landet."

Regissören Ulf Malmros hyllar Björn Ranelid som Sveriges kanske främste dramaturg: "Hjältens lägsta punkt inför upplösningen, den stora finalen. Segern."

Läsarna stöttade

Många av Aftonbladets läsare tog den bespottade schlagerdeltagaren på allvar. Under bara några timmar vällde hyllningsmailen in: "Sjung, Ranelid!" skanderade över 2 100 läsare. Här publicerar Nöjesbladet några få av mailen som kräver att Ranelid ska resa sig ur askan och sjunga i Melodifestivalens final.

FAKTA

Några av läsarmailen till Björn Ranelid

Har ramat in texten i köket

Jag älskade ditt och Li:s bidrag. Din text har jag skrivit av och ramat in och hänger i köket, det va så mycket budskap och kärlek i din text!! Jag stödjer dig och hoppas du kommer till Melodifestivalen, du har många människor som blivit glada och lyckliga av din text!!
Yvonne

Jobbar mot mobbning i skolan

Jag arbetar med barn i skolan och lägger ner mycket tid att få dem att vara snälla mot varandra och att vara nöjda med sig själva. Uppenbart har inte dessa människor som skriver hemska saker om dig haft en omgivning som lärt dom detta....  Deras beteende säger allt om dom och inget om dig! Stå upp för dig själv och alla barn och människor som dagligen far illa av andra människors litenhet. Kram!
Carina

Ljusglimt

Du är en ljusglimt i vintermörkret,så hoppar du av så kan vi garantera att vi skippar programmet mVH Michael o Ingela

Kanonlåt!

Stå på, ge dej aldrig, du har en kanonlåt !!!!

/Conny

Tack för att du vågar!

Tack för att du vågar!

Tack för att du sticker ut!

Många svenskar är så rädda för det något annorlunda. Stå på dig!

Per Åke

Kamp mot mobbning

Stå på dig vi är många fler som tycker du är en bra människa än de som tycker tvärt om.

Du ger mod till män, kvinnor, gammal som ung att stå för den människa de är innerst inne.

Tillsammans tar vi kampen mot mobbare i vårt samhälle.
 Lycka till!

Hälsningar från hela familjen Nilsson

Svenska folket stöttar

Du skulle ju inte vara där du är om inte svenska folket röstat.

Kerstin

Du behövs!

Hej Björn, jag är en 75-åring som heter Lasse

Det är inte bara Melodifestivalen som behöver Dig Björn!

Hela samhället är i högsta grad i stort behov av personer med Din utstrålning.

Hoppas Du har kraft att trotsa alla belackare och illasinnade personer.

Håll emot alla påhopp, och ge inte upp!  Hoppas Du pallar trycket och ger järnet!

Bästa hälsningar Lasse

Klart du ska fortsätta!

Folket röstade ju på dig!! Klart att du ska fortsätta!

Heléne

Osvenskt cool

Du var hur cool som helst ;))) lite osvenskt att vara stolt och så kaxig kanske därför folk tycker så mkt istället för att ta efter o bli lite mera som du!!!

gooo Ranelid :)))

Betty

Jag ringde massor!

Klart du ska vara med!!!! Jag ringde massor av gånger på dej..

gör oss inte besvikna, skit i de som klagar på dej. det är bara avundsjuka som ligger bakom en raplåt får ju vara med och ingen klagar.. nej bit ihop. Du har många många som stöder dej. KRAM!!!!

Maritha

Liknar ingen annan

Din låt är ett väldigt speciellt inslag i Melodifestivalen, ett bidrag som inte är likt något någon tidigare gjort. Bara därför klankar många ner på dig, men vet du vad, om du ger upp och hoppar av så vinner DE hemska människorna.

Så snälla Björn, ge inte upp bara får att folk tycker att ditt bidrag är speciellt, de är bara avundsjuka att de inte kunde göra något liknande!!!

Johan

Till Björn Ranelid

Du har ett vackert utseende

Du är verbal och man vill lyssna

Du bjuder på dig själv

Du tillhör INTE mängden som väl är

Du ska bara fortsätta att köra ditt race

Du har det många SKULLE vilja ha

Utan dig Björn fortsätter Sverige att

förbli grått och trist

Go for it Björn !

Ann-Louise

Vi är många som gillar dig!

Hej björn. Stå på dig. Du är en frisk fläkt och kommer att gå långt i tävlingen. låt ingen jävel trampa på dig. Vi är många som gillar dig, det skall du veta. Lycka till.

Gunnar

Blev berörd av dig!

Jag blev berörd av dig i Stjärnorna på slottet och fick en helt annan bild av dig.

Självklart skall du kämpa vidare.

Är man på toppen som du är så blåser det mycket där helt enkelt.

Du har mitt stöd givetvis och det är självklart att du skall vara med i Globen.

För mig så är du kungen..och skulle dom klaga så är det väl inte på dina vackra ord utan på de som producerat låten

Du är en bra författare och jag diggar dig skarpt. Ge nu inte upp.

Offentligheten kan vara en dans på en nålspets men det klarar du lätt.

mvh/ Danne

Styrka och kärlek!

Det krävs MOD för att våga utmana sig själv. Liksom det krävs MOD att våga gå sin egen väg. Låt inte JANTE FJANTARNA kuva dig! Sträck på dig! Var STOLT över den du är! INGEN av de som går ut mot dig har det modet du visat dig ha – de angriper i grupp, som rädda, fega hundar. Dom har inget annat att komma med än smutsiga personangrepp – vilket paradoxalt nog bara svärtar ner dom själva.

Du är ENASTÅENDE – GENIALISK – UNIK!

Fortsätt med att vara den du är, BJÖRN RANELID – och förminska dig inte för att inte utgöra ett hot för de små människorna.

STYRKA & KÄRLEK till dig!!

Michaela

Bra förebild för 60+

Du är en underbar författare/har läst i princip alla dina böcker/. Du vågar ta ut svängarna och delta i olika fora och gör det fantastiskt bra; du är

en förebild för oss 60+. Låt inte avundsjukan segra, vi stöttar dig och det du gör. Hoppas att ni vinner!!!!!Ha det bra!

Kerstin

Originell bland slätstruket

Du är ett originellt undantag i en slätstruken tävling! Var kvar!

Annika

Du vinner!

Jag tror du kommer vinna hela tävlingen!!

Håller tummarna för det!

Linda Forsberg

Vi behöver fler Ranelid!

Självklart ska du vara med. Du är det bästa som har hänt melodifestivalen på många år. De andra “ stjärnorna” är bara avundsjuka. Trodde de hade gräddfil till finalen. Kom igen nu !!  Visa att inget är klart på förhand.  Vi behöver flera Ranelid.

Paul Johansson

Enda anledningen att titta!

Björn! Klart du skall vara med i finalen. Du var ju enda anledningen att jag och min man ”slösade” en lördagskväll att se på tv!!

Mona och Christer

Sträck på dig!

Fall inte för den svenska jantelagen och att alla ska inordna sig i systemet och göra som alla andra.

Sträck på dig för att du vågar, vågar vara dig själv och prova nya saker. Det borde många många fler göra. Därför är du en förebild.

Lycka till i finalen!

Kajsa

Du är begåvad

Du är fantastik , duktig och begåvad , bryr dig inte om vad folket säger , Detta är den svenska avundsjuka

Jag vet att du är stark nog och kan försvarar dig därför du ska inte ge upp , Livet är en kamp och det gäller att överleva

Nu väntar jag att se dig i melodifestivalen och jag kommer att rösta på dig , Lycka till Ranelid

Marwan

De är avundsjuka!

Hej Björn jag har läst flera av dina böcker som jag tycker är bättre än det mesta. När det gäller påhoppen efter din succé i melodifestivalen finns väl bara ett ord AVUNDSJUKA. Vi också min fru har svårt att förstå den mobb som inte accepterar svenska folkets val. Det skulle vara en stor besvikelse om du inte ställde upp i finalen. Skit i mobbarna!!

Bästa Hälsningar Göran

Mobbades och misshandlades

Hej. Vill bara säga, att jag under alla mina 9 år i grundskolan mobbades och misshandlades.

Jag var inte värd ett skit. Inte det minsta. Men jag gjorde det, som även du måste göra, att ställa dig upp och slå tillbaka. För dom som gnäller på dej, är avundsjuka. Visst, jag har aldrig läst nått du skrivit, men man vet vem Björn Ranelid är. Du är lika svensk som köttbullar med mos. Det är klart du skall vara med i finalen. Jag älskar att höra dej prata i t.ex TV. Svenskar lider av avundsjuka. Man kan inte glädjas åt andra. Man kan bara leta fel på dom som lyckas. Och du Björn, du har, under många år, varit en typ av förebild för mej. Din och Saras låt sa ju i alla fall någonting, jämnfört med t.ex Sean Banan. DÄR har vi ett skämt. Nej, kom igen nu Björn. När du sitter hemma i din fåtölj eller soffa, så ställ dej upp, och citera högt Thorsten Flinck: "- Jag reser mej igen". Vill se dej i finalen. Jag röstade på dej, och när mobilräkningen idag dök upp så kom  chocken hehe men det var det värt. Kämpa på!

Har även, på min jailbreakade iPhone, gjort en egen operatörslogo, tillägnad Björn Ranelid. Kram!

Robert

Fortsätt vara dig själv

Hej, fortsätt vara dig själv. Det hörs mycket positivt om dig och ditt framträdande. Vi är många som gillar dig och framför allt vill att du ska få vara dig själv!

Emma

Du är unik!

Hej Mr. Ranelid. Varje individ är unik, herr Ranelid du är unik på ditt sätt, man får ibland möta människor som inte förstår sig på "konst", denna musikaliska upplevelse som du framför är dubbel konst, musik/och en berättelse som man fängslades av, nämn en artist/konsnär som har gjort något liknande??

din framtoning av detta stycke är fantastisk, käre herr Ranelid stå på för fan, i ett senare läge kanske du vill översätta på engelska, då blir det fullbordat.

Jag själv är utnämnd till sveriges bästa sågspelare, det är konst på sitt sätt, när man sitter och spelar på en begravning, då säger de sörjande: vi grät av sorg, när du spelade grät vi av lycka, detta är även det unikt.

Än en gång herr Ranelid, vi behöver sådana som dig. Här påminns vi av den svenska avundsjukan, och brist på intelligens och konstnärligt kunnande, visa Svenska folket var skåpet ska stå.

Sten

Intelligent!

Äntligen poetiskt och bra! Intelligent uppträdande…

Birgit

Dottern blir ledsen

Min tös på 5 år kommer bli jätteledsen om du inte ställer upp på finaldagen.

Under alla deltävlingar har hon väntat på en låt som hon skulle dansa till och

inte förrän din låt dök upp fick hon energi och lust att skutta upp och ner! Mvh!

Linda

Enda anledningen att kolla

Du är faktiskt den enda anledningen till att jag och min bror kollar på melodifestivalen.

Bror min läser retorik och är tondöv så du ger honom något när du är med.

Det du gör är nyskapande och främmande och därför är de hårda.

Det finns många män i historien som fått utstå tryck för att de kommer med något annorlunda.

Från profeterna och Jesus i bibeln till BIGGE smalls och andra som förändrat hiphop musiken i modern tid.

Samtidigt innehåller din text många sanningar som folk behöver höra på. De lyssnar och har lyssnat på det hela sina liv men de har inte hört på det.

John

Trött på la-la-la

Heja på! Visar att svenska folket vill ha något nytt. Trött på allt la-la-la, hjärta, smärta. Kom igen i finalen!

Karin & Roland

Bellman hånades också!

Låt inte de onda segra. Ge inte upp, ge dem vad de tål. Det vore för djävligt om en pöbelmobb ledd av den sk musikeliten ska bestämma.

Det finns mängder av artister som varit hånade och begabbade; Bellman, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Beatels, F Zappa, Alice Babs m.fl. som fått en helt annan status.

Skit i att läsa vad som skrivs. Nätet är ett odjur som lever sitt eget liv i yttrandefrihetens utkanter. Du har min röst!

Birger

Heja!

Heja  Ranelid! Ge inte upp, vi tror på dig! KÖTTA!

Robin

Ingen ska ha hatbrev!

Känner dig inte men ingen ska ha hatbrev!! Du är nog bara en kul, kreativ figur – efter vad jag kan se på AB hemsida. Fortsätt du bara med din stil!

Kerstin

Stå upp för ditt mod!

Ranelid stå upp för ditt ord, ditt mod, din styrka, din unikitet, din spontanitet, din livsglädje.

Låt inte låga människors projiceringar göra dig modfälld, stjäla din energi och livskraft.

Ge inte bort din livskraft genom att låta dem "segra", deras illvillighet slår tillbaka på dem själva.

Lägg din energi på din uppgift, slösa inte bort den på frukftlösa grubblerier, då får belackarna som dom vill.

Res dig upp, låna örnens vingar, flyg högt och du får ett annat perspektiv, se helheten med ömhet .

Bejaka ditt inre, dela med dig av din gåva till mänskligheten, sjung av hela ditt hjärta och njut av livet.

Lena

Kör!

För H-E Björn Ge inte upp nu Kör så det ryker!

Kenneth

Vill ha dig i final!

Vi vill ha dig i finalen Björn. Vi ska rösta vidare dig till Baku! Puss på dig

Kandidatgrupp 15 på Industriell Ekonomi på Chalmers

Svårt att inte bry sig

Jag förstår att det inte är lätt att inte bry sej om vad folk säger och tycker!  Men försök! Det du gör i festivalen är originellt och bra! Tänk bara lite mer på din sångpartner. Hon behöver dej!

Vi håller tummarna för er båda två.

Sofia

Somnar inte av dig

Björn är inte lika slätstruken som många andra - man somnar inte med chipspåsen i handen!! En frisk fläkt.

Ragge-Pagge

Fortsätt vara verbal

Strunta i folks alla dekadenta åsikter! Visa än en gång att du är större än så!

Fortsätt ge oss av ditt härliga verbala flöde och ditt kärleksbudskap! Kram!

Mia

Sätt fart på dem!

Underbart med människor som vågar sticka ut

och sätta fart på inaveln i ankdammen.

Rolf  N

Cool

Du e coolast ju.

Adamsson

De borde skämmas

Heja Björn Vi tycker om dig hemskt att folk inte kan slut med mobbingen av dig det gör ont så ont som Lena PH skulle sjungit med vilken rätt tar dessa människor ordet  för utsätta dig och din familj för detta hemska de borde skämmas och be om förlåt man behandlar inte folk så. Är det ett så men ska få uppmärksamhet fyyy vad jag skäms för er som mobbar björn.

Hoppas vi ses i kivik där finns det ro för skällen mvh

Krille

ARTIKELN HANDLAR OM