Den hemliga scenritningen avslöjar Eurovision-showen

”Den mest avancerade och påskostade showen någonsin”

1 av 3
Ritningen.
NÖJE

Här är den hemliga scenritningen som SVT knåpat fram i en trästuga.

Public service-bolaget vill göra Eurovision i Malmö till en banbrytande tävling.

– Det blir den mest avancerade och påskostade showen i Skandinavien någonsin, säger Martin Österdahl, exekutiv producent, till Nöjesbladet.

Från euforin i Baku till hemliga möten i en trästuga.

Efter Loreens triumf med låten ”Euphoria” i Azerbajdzjan 2012 avgörs årets Eurovision song contest i Malmö den 14-18 maj.

När det handlar om världens största direktsända underhållningsprogram vill SVT bryta ny mark – och de gör allt för att arbeta ostört med tävlingen.

”Ingenting läcks”

Eurovisions ledningsgrupp – exekutive producenten Martin Österdahl, föreställningsproducenten Christer Björkman, relationschefen Christel Tholse Willers och produktionschefen Johan Bernhagen – har isolerats till ett trähus utanför SVT:s lokaler där de smider hemliga planer.

– De är måna om att ingenting läcks ut innan de själva vill förmedla information. Att Petra Mede skulle leda Eurovision fick vi reda på samtidigt som alla andra, säger en högt uppsatt SVT-medarbetare till Nöjesbladet.

Mycket påkostat

Nöjesbladet har tagit del av den ritning som Eurovisions ledningsgrupp arbetat fram under stort hemlighetsmakeri. Ritningen visar hur man vill använda arenagolvet för att skapa en speciell konsertupplevelse.

Scenen och catwalken täcker en betydande del av ytan och den plats som återstår till publiken på parkett kommer enbart att fungera som ståplats.

– Det blir den mest avancerade och påskostade showen i Skandinavien någonsin, säger Martin Österdahl, exekutiv producent i en kommentar.

När Loreen vann Eurovision i fjol följde drygt 100 miljoner tittare direktsändningen.