Dannys manusfiasko: ”Jag fick en blackout”

Foto: Pontus Orre
Förvirrad Danny hade några svettiga stunder på scen när han plötsligt glömde manus.
NÖJE

KARLSTAD. Danny Saucedo kom av sig inför miljoner tv-tittare.

Direkt efter manusfiaskot stöttades han av Melodifestivalens regissör.

– Jag fick en blackout, säger Danny Saucedo till Nöjesbladet.

Trycket från publiken och alla nerver fick Danny Saucedo, 27, att tappa manus. Efter att han och Gina Dirawi skämtat om var Friends Arena egentligen ligger kom han fullständigt av sig och började humma och staka sig.

– Det var så grym energi, det var så spännande bakom scenen också, man gillar ju alla artister och man har varit så nervös och så kommer man ut till publiken och kameralinsen och bara … vad var det nu jag skulle säga? säger Danny Saucedo.

Räddad av Gina

Som tur var för honom kom Gina Dirawi, 22, in som en räddande ängel.

– Jag fick en blackout men Gina "wingade" mig och fick mig "back on track", säger han.

När Danny kom av sig trodde Gina att sändningen inte hade börjat.

– Först tänkte jag bara "jaha vi chillar väl" men sen bara "vi är i sändning!". Och sen så tänkte jag bara "vi kan spela på det här". Men "whatever", det är mänskligt, säger hon.

”Ahhh!”

Även när resultatet skulle ropas ut fick Danny det svettigt.

– Vi hörde bara i öronen "ok, vem ska gå till final, och de bara, vi vet inte, vi har inte fått in resultatet än, fortsatt prata". Jag blev bara "ahhh!", säger Danny.

Men inte Gina - hon omfamnade i stället spänningen.

– Det här var den roligaste sändningen. Jag fick en kick. Jag älskar när man inte vet vad nästa sak blir. Man märker hur kroppen bara ställer in sig och den bara fortsätter att prata och ingen märker att någonting är konstigt. Det är den sjukaste och skönaste känslan, säger Gina.

Manusförfattaren lugnade

Edward Af Sillén, manusförfattare som också är programledarna stora stöd, var snabbt inne och lugnade Danny.

– Han kom av sig för att det var en sådan jäkla energi när de kom in på scenen. Jag sa, "det är fullkomligt mänskligt, nu lämnar vi det bakom oss och går framåt". Att leda en sådan här stor livesändning är läskigt, samtidigt som det är en kick. Han kom tillbaka och ägde tåget, säger Edward Af Sillén.