Efter blodförgiftningen: ”Jag mår mycket bättre”

Claes Malmberg tävlar i schlagerfinalen som planerat

1 av 4
Claes Malmberg som Evert Bäckström i ”En pilgrims död”.
NÖJE

Han drabbades av en allvarlig blodförgiftning och höll på att missa lördagens schlagerfinal. Men nu är Claes Malmberg på benen igen.

– Jag mår mycket bättre, säger han till Nöjesbladet.

Förra fredagen drabbades Claes Malmberg, 51, av en allvarlig blodförgiftning och tvingades söka akut sjukvård. Feber och frossa gjorde att han var osäker på om han skulle orka tävla med gruppen Ravaillacz i finalen av Melodifestivalen på lördag.

– Jag var orolig att jag inte skulle kunna vara med. Men nu mår jag mycket bättre. Jag har inte haft feber på ett par dagar och äter stark penicillin, säger han till Nöjesbladet.

Börjar repetera på torsdag

På torsdag börjar gruppen repetera inför sitt framträdande på Friends Arena i Stockholm och Claes Malmberg räknar med att vara på plats då.

– Om inget oförutsett händer så är jag med. Jag får gå upp och lägga mig på hotellrummet emellan, säger han.

Han tar lördagens framträdande med ro.

– Det är inga bekymmer. Det är ju bara tre minuters underhållning och inte särskilt fysiskt krävande så det ska jag nog klara av. Det är ju värre om det är en tre timmar lång föreställning.

Höll på att bli nytt Army of Lovers

Om han inte hade kunnat ställa upp i finalen hade gruppen en back up – att ta in komikern Henrik Dorsin.

– Tommy Körberg höll på att byta ut mig, precis som Alexander Bard gjorde med La Camilla. Så vi höll på att bli ett nytt Army of Lovers, skämtar Claes Malmberg.

– Vi kanske borde starta en ny grupp, jag och La Camilla.

Hoppas inte på vinst

Claes Malmberg säger till Nöjesbladet att han varken tror eller hoppas att Ravaillacz tar hem en seger i finalen på lördag.

– Vi tar vårt framträdande på allvar, men vi tillhör ju inte de artister som har mest nytta av en vinst i Melodifestivalen. Men om Sverige inte har råd att hålla i Eurovision Song Contest nästa år igen så ska de välja oss.