Danny om att vara programledare: Inte min grej

Danny Saucedo, 27, har räknat ner dagarna som programledare: Känns bra att det är sista veckan

1 av 4 | Foto: MAGNUS SANDBERG
ERFAREN Gina Dirawi hade redan en Melodifestival i bagaget när turnén drog igång för drygt sex veckor medan Danny Saucedo var ett oprövat kort som programledare för SVT.
NÖJE

I sex veckor har Danny Saucedo stått i Melodifestivalens centrum.

Hela tiden har han sett fram emot slutet.

– Jag vill inte mer. Det känns bra att det är sista veckan, säger han.

I morgon leder Danny Saucedo, 27, Melodifestivalen för sista gången.

– Jag vill inte programleda mer. Det är inte min grej, säger han.

Melodifestivalen har tvingat Danny Saucedo att kliva utanför sin bekvämlighetszon. Och det har varit påfrestande. Redan i deltävling ett spökade nerverna, han gjorde flera manusmissar och fick

under genrepet. Förra veckan fick han en

och Gina Dirawi, 22, fick komma till undsättning. Nu vill han lämna programledarrollen bakom sig.

– Det är finalen jag har siktat på hela tiden. Nu är vi här. Och jag har klarat av det, det är lite...

Han tystnar.

”Tråkigt men skönt”

Har du känt att du varit på väg att inte klara det?

– Jag har aldrig ångrat mig, men andra veckan så tänkte jag ”shit, det är ju en evighet till finalen”. Det känns bra att det är sista veckan. Lite tråkigt, men skönt.

I en unik undersökning* som Nöjesbladet gjort har Gina Dirawi störst stöd som programledare från svenska folket. Hela 73 procent har henne som favorit. Danny Saucedo menar att Gina ”kan det här”, men att det inte varit hans grej.

Ska ta körkort

– Det har varit givande. Jag är jätteglad att jag fick möjligheten att göra det. Jag har lärt mig en massa saker och känt att jag har vuxit som människa. Men trots det känner jag ändå inte att det är det här jag ska syssla med, säger han.

Nu tänker han ta körkort och återvända till musiken. Redan på måndag börjar han en intensivkurs på körskolan. Sedan väntar Los Angeles, Miami, Sydamerika och Danmark för inspiration – och låtskrivande.

– Jag har suttit på nätterna under de här veckorna, med min laptop, bärbara mikrofon och synt, och bara jobbat med musiken. Det har blivit sena nätter och jag har sovit alldeles för lite.

– Det känns som en nystart. Jag har längtat efter att få skriva. Att få vara krea­tiv och vara med om händelser. Och det är det jag ska göra nu.

Melodifestivalens producent Christer Björkman, 55, säger att Danny Saucedo gett en artistisk höjd till programmet, men förstår hans beslut att ta en paus från tv-rutan.

”Enorm press”

– Jag tycker att det är ett fullständigt naturligt svar. Det är samma svar som vi fått från en Lena PH och Charlotte Perrelli när vi lånar in personer från en annan värld och som gör ett nedslag i programledarvärlden. Jag skulle vara förvånad över om han hade sagt något annat, säger han.

– Det är en enorm press att vara programledare, och det finns inget mer uppmärksammat program än Melodifestivalen. De har varit fantastiska på alla sätt.

FAKTA

Vem tycker du har varit bäst av årets programledare?

Svenska folkets val: Gina

Danny Saucedo 27%

Gina Dirawi 73%

Undersökningen genomfördes via Cint/Snabbasvar med 1 047 deltagare nationellt representativt utvalda för kön, ålder och

region dragna från 55 svenska undersökningspaneler.