Ulrik Munther: Nu gör jag som Yohio

Efter tredjeplatsen – nu drar han till Japan

Foto: MAGNUSS SANDBERG
”Jag gjorde inte bort mig” Efter en ny tredjeplats i Melodifestivalen kommer Ulrik Munther inte att ställa upp nästa år. ”­Någon gång i framtiden är det inte omöjligt, men inte nästa år”, säger han.
NÖJE

Han kom trea – igen.

Nu stänger Ulrik Munther dörren till Melodi­festivalen och flyr till ­Japan.

– Jag gör en Yohio, ­säger han.

Ulrik Munther, 19, har varit favorittippad sedan artistuppställningen presenterades i november förra året.

Låten ”Tell the world I’m here” är skriven av förra årets ”Euphoria”-män, Thomas G:son och Peter Boström, och Ulrik tilldelades startnummer ­åtta i Melodifestivalens sista deltävling i Malmö. Allt tydde på att han skulle gå segrande ur tävlingen – men så blev det inte.

”Känns okej”

När svenska folket sagt sitt blev det ännu en bronsmedalj för Ulrik Munther.

– Det känns bra. Helt okej. Jag är bara nöjd att jag inte gjorde bort mig. Jag tyckte att jag satte det ­mesta och jag hade skitkul, säger han.

Känns det som att du var på väg att göra bort dig?

– Nej, men man vill ju ­leverera så mycket man kan och jag gav verkligen allt. Det var jättetuff konkurrens i år och Robin var vad folket ville ha. Det går inte att råda över.

Var med i toppstriden

Förra året hamnade han också på en tredje plats med låten ”Soldiers”. ­Under gårdagens final var han tidigt med i toppstriden och fick flera tolvor av den europeiska juryn. Men Ulrik Munther ställer sig tveksam till att göra ännu ett försök till att bättra på sina två tredjeplatser.

– Vi får se. Det blir ingenting nästa år i alla fall. ­Någon gång i framtiden är det inte omöjligt, men inte nästa år, säger han.

– Det var jävligt spännande under röstmomentet, men sedan när man väl fått sina poäng då känner man bara ”okej, fan så var det”.

Ska promota album

Nu kommer Ulrik Munther att lämna landet. Redan på onsdag flyger han från Sverige för att i stället göra en längre vistelse i Japan.

– Jag gör en Yohio. Nä, men jag ska dit och promota mitt nya album ”Rooftop”, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM