– Jag är rädd för galningar

Camilla Henemark talar ut om Bards attack på den omtalade La Camilla-dockan

1 av 2
NÄRA TÅRAR I nya avsnittet av ”Schlagerkoll med Tobbe & Trus” reagerar Camilla Henemark starkt på klippet där Alexander Bard knivhugger dockan.
NÖJE

Alexander Bard knivhögg en ”La Camilla”-liknande docka inför publik.

Nu fruktar Camilla Henemark för sin egen säkerhet.

– Jag är rädd för att de uppviglar någon tokig person att göra det här, säger hon i ”Schlagerkoll med Tobbe & Trus”.

I den första stora intervjun sedan mimfiaskot i Melodifestivalen och sveket från bandkollegorna lättar Camilla Henemark sitt hjärta.

Rejält.

I intervjun med Nöjesbladets Torbjörn Ek – som i dag visas som ett inslag i programmet ”Schlagerkoll med Tobbe & Trus” på nöjes­bladet.se – berättar hon om chocken när Army of Lovers-kollegan Alexander Bard via ett öppet brev sparkade henne från bandet.

– Jag fattade ingenting. Först trodde jag att det var en blåsning, ett skämt. Jag är fortfarande lite i chock. Det är första gången jag ens pratar om det över huvud taget, säger Camilla Henemark i programmet.

Tror inte på Bard

Brevet avslöjade hur hon skulle ersättas av Dominika Peczynski. ”Mimandet gick ju sådär”, sa Bard om Henemarks insats i Melodifestivalen.

Men Henemark är övertygad om att mimandet inte har något att göra med att hon fick sparken.

– Det måste nästan ha varit något annat för de hade en spelning bara två veckor efter med Dominikas röst i stället för min, säger hon.

Hon fortsätter:

– Hon (Dominika) provade kläder veckan innan och spelade in sin egen version. Det gjordes veckan innan, det vet jag nu.

Två veckor efter att Army of Lovers åkte ur Melodifestivalen uppträdde den nya konstellationen på nattklubben Kolingsborg i Stockholm.

”Finns galningar”

På en guldtron, liknande den som Henemark använde i Melodifestivalen, satte de en ”La Camilla”-liknande sexdocka.

Alexander Bard knivhögg dockan flera gånger om.

I ”Schlagerkoll med Tobbe & Trus” kämpar Camilla Henemark med att hålla tillbaka tårarna när hon tittar på ett videoklipp från konserten.

– Tänk om någon tar det på allvar och försöker göra verklighet av det. Jag blir lite rädd när jag tänker på det. Det finns alltid galna människor, säger hon.

Hon fortsätter:

– Jag är rädd för att de uppviglar någon tokig person att göra det på riktigt. Usch vad läskigt. Det finns kanske något Bard-fan som ser det här som en uppmaning, säger hon.

Fri för tolkning

Alexander Bard har förnekat att dockan föreställde Camilla Henemark.

– Publiken är fri att göra vilka tolkningar den vill. Konst frodas av att vara ambivalent och lämna tolkningen till publiken, har han sagt till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM